Άννα Ευθυμίου: "Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήδη υπολειτουργεί και θα περιπέσει σε πλήρη αδράνεια…»
Η Άννα Ευθυμίου με την ιδιότητά της ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την «Ομάδα Δημιουργίας», στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 09-05-2012 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ψήφιση του Οργανισμού λειτουργίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τη Διοίκηση του Δήμου, λέγοντας ότι «ο νέος Οργανισμός κατατέθηκε με καθυστέρηση ενός έτους - έπρεπε να είχε κατατεθεί μέχρι 30-06-2011 - χωρίς ...
οικονομοτεχνική μελέτη και χωρίς χωροταξική μελέτη των χώρων εγκατάστασης των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης»
Τόνισε ότι «ο νέος Οργανισμός υποβαθμίζει, μέχρι και εξαφανίζει, τους αιρετούς εκπροσώπους των συμπολιτών μας, τους Αντιδημάρχους, που βρίσκονται σε συνεχή επαφή και με τους δημότες και με τις Υπηρεσίες.
Ο νέος Οργανισμός τους αντικαθιστά με τους Γενικούς Διευθυντές, οι οποίοι δεν έχουν καν γραμματειακή υποστήριξη!
Με το νέο Οργανισμό οι Αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να συγκαλέσουν ούτε «Συντονιστικά Συμβούλια», που συγκαλούν ακόμα και οι Γενικοί Διευθυντές!
Ο νέος Οργανισμός υποβαθμίζει στην πράξη τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και της Τριανδρίας, καθόσον δημιουργούνται μεν δύο τμήματα και δύο γραφεία, τα οποία όμως αναφέρονται στις κεντρικές υπηρεσίες! Και υποβάθμιση και επιπλέον γραφειοκρατία.
Αν υπήρχε η πολιτική βούληση για την πραγματική αναβάθμισή τους, θα έπρεπε και τα τμήματα, όπως η Δημοτική αστυνομία, και τα γραφεία να είχαν επαρκή στελέχωση και μηχανολογικό εξοπλισμό και να αναφέρονται στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας.
Υποβαθμίζει σημαντικές Διευθύνσεις σε Τμήματα. Για παράδειγμα, τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων - τώρα που ενόψει του 2012 πρέπει να διαφημίσουμε τη Θεσσαλονίκη – τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων, τη Διεύθυνση Μηχανολογίας.
Υποβαθμίζει το Βαφοπούλειο και το Κέντρο Ιστορίας που στηρίζονται σε δωρεές μεγάλων δωρητών του Δ.Θ. (Βαφόπουλος – Μπίλλης), έχουν αυτοτελή περιουσία και Διοικητικό Συμβούλιο.
Υποβαθμίζει το ανθρώπινο δυναμικό.
Υπάρχει ήδη έλλειψη μόνιμου προσωπικού καίριους τομείς, όπως η Δημοτική Αστυνομία και η Καθαριότητα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατήργησε ήδη 1121 οργανικές θέσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Θυμίζω ότι η διοίκηση του Δ.Θ. ζήτησε από την Κυβέρνηση 987 θέσεις και δεν της έδωσε ούτε μία!
Η μη ίση μεταχείριση των εργαζομένων σύμφωνα με την ειδικότητά τους είναι φανερή σε όλο το σκεπτικό της ανάπτυξης των οργανικών μονάδων, όπως με τον αποκλεισμό από τις κρίσεις των Π.Ε. Γυμναστών.
Υποβαθμίζει με τη συνένωσή τους τις διευθύνσεις οδοποιίας, ηλεκτρολογικού και κυκλοφορίας.»
Κατέληξε διαπιστώνοντας ότι «με όλες τις παραπάνω υποβαθμίσεις και το ανακάτεμα Διευθύνσεων – Τμημάτων – Γραφείων – Αυτοτελών Τμημάτων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης που ήδη υπολειτουργεί, θα περιπέσει σε πλήρη αδράνεια…»