14 Μαΐ 2012

Αψιμαχίες Γκιουλέκα-Μπουτάρη

“Το να ομολογεί ένας Δήμαρχος ότι απέτυχε σε έναν καίριο τομέα όπως η Καθαριότητα, σημαίνει πάρα πολλά” ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολιάζοντας..
δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο ίδιος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στις οποίες παραδεχόταν την προσωπική του αποτυχία στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Αναφερόμενος στο αίτημα της διοίκησης που τέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο για εν λευκώ εξουσιοδότηση που ζητά ο Δήμαρχος για να μπορεί να αποφασίζει να αναθέτει σε ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων, ο Κ. Γκιουλέκας ανέφερε:
“Με άλλα λόγια φτάνουμε στο σημείο να εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο να καταργήσει και τυπικά όλο τον μηχανισμό της καθαριότητας γιατί πρακτικά και ουσιαστικά τον έχει ήδη καταργήσει. Θυμάμαι που κάποτε λάβρος ο Γιάννης Μπουτάρης στρεφόταν κατά των προηγούμενων διοικήσεων για το θέμα της καθαριότητας, ενώ προεκλογικά υποσχόταν ότι η πόλη θα είναι πεντακάθαρη. Σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ομολογεί πως απέτυχε πλήρως! Θεωρούμε θράσος από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να ζητείται εν λευκώ εξουσιοδότηση για τον Δήμαρχο ώστε να αναθέτει την αποκομιδή -όποτε ο ίδιος κρίνει- σε ιδιώτες. Αν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της διοίκησης του Δήμου να καταργηθεί ο μηχανισμός καθαριότητας που λειτουργούσε τόσα χρόνια ας μας το πουν ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους και να παίζουν παιχνίδια ανταλλαγής ευθυνών ρίχνοντας το μπαλάκι άλλοτε στους “τεμπέληδες” εργαζόμενους και άλλοτε στην κακή νοοτροπία των κατοίκων, όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο Γιάννης Μπουτάρης”.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, σε πρόσφατη επίσκεψή του στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Δήμου αναφέρονται πια ανοιχτά στην κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η Καθαριότητα, ενώ ομολογούν πως τα αυτοκίνητα με τα οποία γίνεται η αποκομιδή είναι επικίνδυνα και η επιδιόρθωσή τους είναι αποτέλεσμα... “κανιβαλισμού” άλλων οχημάτων!
“Όσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη...Δυστυχώς κατά γενική ομολογία φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις. Τι να πάρουν ως ανάμνηση αυτοί οι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη; Φωτογραφίες με τα σκουπίδια να χάσκουν;” τόνισε.
Ο Κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε επίσης στις “ανοιχτές πληγές” της Θεσσαλονίκης που είναι το παρεμπόριο και το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην καταγγελία κατοίκων της οδού Φιλικής Εταιρείας για την κατάργηση θέσεων στάθμευσης στην περιοχή τους αφού -όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι κάτοικοι- δεν τους προσέφερε κανείς από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης εναλλακτική πρόταση. Ταυτόχρονα οξύνεται το πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.
“Είμαστε υπέρ σε ό,τι αφορά στις πεζοδρομήσεις στην πόλη. Κάθε πεζοδρόμηση, όμως, θα πρέπει να γίνεται αφού προηγηθεί μία πλήρης κυκλοφοριακή μελέτη. Η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, για παράδειγμα, έγινε χωρίς καμία μελέτη και καθημερινά επικρατεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην περιοχή με αποκορύφωμα τις ώρες αιχμής” ανέφερε ο Κ. Γκιουλέκας.
Και πρόσθεσε: “Διάβασα στα πρακτικά συνεδρίασης προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου πως παραδεχτήκατε ότι δεν μπορείτε να βάλετε σε τάξη τα σκουπίδια, δεν μπορείτε να βάλετε σε τάξη τις καντίνες, δεν μπορείτε να βάλετε σε τάξη τους μικροπωλητές. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το κυκλοφοριακό χάος και τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα στους δρόμους της πόλης. Δεν μπορείτε να φωτίσετε τις οδούς της Θεσσαλονίκης και έχουμε βυθιστεί στο σκοτάδι. Πείτε μας τι μπορείτε να κάνετε; Εκτός, βέβαια, από ευφάνταστες ιδέες που παρουσιάζετε. Τι κάνετε με τα καθημερινά, πρακτικά ζητήματα που αφορούν στη ζωή όλων μας; Τι έχετε κάνει 1,5 χρόνο τώρα που διοικείτε αυτή την πόλη; Απολύτως τίποτα”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη