9 Μαΐ 2012

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ … ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Η Πολυκατοικία , ο διαχειριστής και οι του ρετιρέ.
του Θανάση Μήττα, Καθηγητή Τ.Ε.Ι.

Αν και δεν είχα καμιά απολύτως διάθεση να τοποθετηθώ δημόσια τουλάχιστον για τα γραφόμενα και πάλι για τη γωνιακή και πάντα προνομιούχα πολυκατοικία, όμως ως κάτοικος σε ένα από..
τα ισόγεια διαμερίσματα της νομιμοποιούμαι να τοποθετηθώ δημόσια και επώνυμα.

Κάποια γνωστά πλέον παπαγαλάκια , ως κτηματομεσίτες χειρίστου είδους, άρχισαν και πάλι να μιλούν για κακοτεχνίες , παραλείψεις και άλλα τέτοια τρελά και διάφορα για τη γνωστή πλέον πολυκατοικία της κεντροδεξιάς. Άρχισαν να προβάλουν και πάλι μέσα από τα μεσιτικά τους γραφεία στους ενδιαφερόμενους «πελάτες» μόνο τα αρνητικά στοιχεία της πολυκατοικίας, χωρίς καν ένα θετικό στοιχείο για αυτήν.
Πράγματι , πρέπει να το παραδεχτώ ,το τελευταίο καιρό λόγω της οικονομικής κρίσης κάποια πράγματα έχουν μείνει πίσω. Πράγματι μπορεί να υπάρχουν ακόμη ξενοίκιαστα διαμερίσματα, να υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί όπως Δ.Ε.Η., ύδρευση ακόμη και απλήρωτα τα ΕΤΑΚ. Όπως επίσης πρέπει να παραδεχτώ ότι ναι υπάρχουν ακόμη παρακείμενα μπάζα που δεν φροντίσαμε να βάλουμε πλάτη στο διαχειριστή για την απομάκρυνσή τους.
Ναι συγκάτοικοι και αγαπητοί μου φίλοι υπάρχουν ατέλειες , υπάρχουν κακοτεχνίες , υπάρχουν ακόμη και κλειστά διαμερίσματα με αραχνιασμένες ντουλάπες . Όμως για όλα αυτά αν είσαι καλοπροαίρετος συγκάτοικος αυτής της πολυκατοικίας προφανώς και δεν μπορείς να λες με κατηγορηματικό τόνο ότι « για όλα φταίει ο διαχειριστής» . ΄Αλλωστε ο διαχειριστής είναι αυτός που διαχειρίζεται με το κάθε προσιτό μέσον τα της πολυκατοικίας , εφόσον όλοι εμείς ,από το ισόγειο μέχρι και το ρετιρέ, είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, καλοπληρωτές στα κοινόχρηστά μας και συμπαραστεκόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στα καθημερινά και σοβαρά προβλήματα αυτής.
Αν λοιπόν δικαίως ή αδίκως βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά και θες να δώσεις μια άλλη εμπορική αξία στη πολυκατοικία έχεις όλο το δικαίωμα να το επιδιώξεις. Πρέπει όμως να ακολουθήσεις κατά γράμμα το καταστατικό της πολυκατοικίας. Έχεις κάθε δικαίωμα να συγκαλέσεις γενική συνέλευση, αφού όμως προηγουμένως έχεις φροντίσεις να μαζέψεις και τις ανάλογες υπογραφές . Σε αυτή λοιπόν τη Γ.Σ. αφού συγκεντρωθούμε όλοι ,και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, από το ισόγειο που διαμένουμε εμείς μέχρι και του ρετιρέ που πιθανόν να μένεις και από κοινού να συζητήσουμε το θέμα που εσύ βάζεις.
Εκεί λοιπόν όλοι μαζί και όχι μόνο οι του ρετιρέ θα συναποφασίσουμε , όπως κάναμε και το Νοέμβρη του ’09. Όλες οι άλλες πρακτικές μου θυμίζουν αυθαίρετες καταλήψεις και το χειρότερο προσπαθείς να τις προκαλέσεις ζητώντας γειτονικές ενισχύσεις ή κάποιος άλλος θα έλεγε από τις απέναντι μισογκρεμισμένες παράγκες.
Ε όχι φίλε είμαστε και εμείς συγκάτοικοι μαζί σου στην ίδια πολυκατοικία και δεν θα το ανεχτούμε.
Σε περιμένουμε στη Γενική Συνέλευση αν εσύ τη προκαλέσεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς ο συγκάτοικός σου
Θανάσης Μήττας, Καθηγητής Τ.Ε.Ι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη