31 Μαΐ 2012

Ψωμιάδης: "Έλληνες της διασποράς, ελάτε στην Ελλάδα"

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες της Διασποράς απηύθυνε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την οποία καλεί τους ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με σκοπό τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Έλληνες της Διασποράς, αγαπητοί φίλοι,

Από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, σας στέλνουμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά σας όλα αυτά τα χρόνια για τη στήριξη του Ελληνισμού στα εθνικά και όχι μόνο θέματα.
Η Ομογένεια αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια του Ελληνισμού, που δεν ξέχασε ποτέ τη Μητέρα-Πατρίδα και είναι αδιαμφισβήτητα ένα "αναπόσπαστο" κομμάτι του εθνικού κορμού. Κι ας έχει πικραθεί πολλές φορές από το ελληνικό κράτος, που οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη για όσα δεν έκανε για τους Αποδήμους. Σήμερα, όμως που η πατρίδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων και επιλογών που θα καθορίσουν την πορεία της τα χρόνια που έρχονται, η Ελλάδα σας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Με την προσωπική αλλά και συλλογική σας καταξίωση στις χώρες που σας υποδέχτηκαν και σας φιλοξενούν μέχρι σήμερα, ενισχύονται και ισχυροποιούνται οι δεσμοί της χώρας μας με τον τόπο αυτό και ενδυναμώνουν την διεθνή παρουσία μας, κάτι που σήμερα αποκτά ακόμη σπουδαιότερη σημασία. Οι κοπιώδεις προσπάθειές σας, η εργατικότητα και το ήθος σας αποτελούν για μας φωτεινό παράδειγμα, δρόμο καθοδήγησης και οδηγό επιβίωσης στις δύσκολες στιγμές. Τα επιτεύγματά σας, που αναδεικνύουν το όνομα της Ελλάδας στους τόπους διαμονής σας, μας γεμίζουν περηφάνια και γίνονται το μονοπάτι στο οποίο πρέπει να πατήσουμε για να μπορέσουμε ένα βγούμε από την οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.
Ο Απόδημος Έλληνας είναι η μεγαλύτερη δύναμη που έχει η Ελλάδα, όχι μόνο διότι πάντα σ’ αυτόν προστρέχει αλλά διότι είναι η δύναμη πιέσεως προς τις κυβερνήσεις που ζει, συμμετέχει στα κοινά και στηρίζει την οικονομία τους σαν πολίτης τους που έχει ελληνικές ρίζες.
Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι ο διπλωμάτης της χώρας μας στο εξωτερικό. Και ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, όπως το Μακεδονικό, που αποτελεί ζήτημα κλεμμένης εθνικής ταυτότητας και κακόβουλης παραποίησης της ιστορίας, οι αγώνες και το πάθος σας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, σήμερα που η χώρα βάλλεται πανταχόθεν.
Η διατήρηση του Ελληνισμού, με τη βαριά κληρονομιά, τον πολιτισμό και την ιστορία του, είναι ιερό καθήκον των απανταχού Ελλήνων. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεχή παρουσία σας όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί δεν ξεχάσατε ούτε λεπτό τη Μητέρα-Πατρίδα αλλά αγωνιστήκατε για να ενώσετε και να προβάλλετε τον Ελληνισμό από κάθε γωνιά της γης.

Έλληνες της Διασποράς,
Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, η συνεργασία με τους ομογενείς γίνεται φανερό ότι πρέπει να είναι διαρκής, αφού οι στόχοι είναι κοινοί.
Σας απευθύνουμε πρόσκληση - έκκληση από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να επιλέξετε ως προορισμό των καλοκαιρινών σας διακοπών τις πανέμορφες περιοχές της πατρίδας μας, της γης του Μέγα Αλέξανδρου με τους πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτει. Που εκτός από ήλιο και θάλασσα, προσφέρει στον ταξιδιώτη μια πληθώρα εμπειριών που περιλαμβάνει, ιαματικές πηγές, περιηγήσεις, μνημεία σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού, επίσκεψη σε βιότοπους και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Στις συνθήκες που διαμόρφωσε η κρίση, ο τουρισμός παραμένει ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Ο δυναμικότερος και ανταγωνιστικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Είναι ευθύνη όλων μας να την αναδείξουμε και να την υλοποιήσουμε. Να ανοίξουμε δρόμους για επενδύσεις, που θα ενεργοποιήσουν τη μηχανή της τουριστικής ανάπτυξης. Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, να εμπνεύσετε και να προσελκύσετε τους φίλους και κατοίκους των χωρών όπου ζείτε ώστε η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης για δεκάδες τουρίστες.
Η πατρίδα σας χρειάζεται! Στηρίξτε τον αγώνα μας! Επισκεφθείτε την Ελλάδα!


Με εκτίμηση


Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη