15 Μαΐ 2012

Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου «e-awards 2012». Δείτε ποιά sites βραβεύτηκαν

Tα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου «e-awards 2012», τα οποία αφορούν στην αναγνώριση και τη διάκριση όσων συνεισφέρουν στο βέλτιστο διαδικτυακό περιεχόμενο, με βασικά κριτήρια την ανεξαρτησία, το πρωτογενές περιεχόμενο, τη δεοντολογία και τη διάδραση, ...
απονεμήθηκαν, χθες βράδυ, σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του «9.84», στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του νέου θεσμού στη χώρα μας είχε η ομάδα των εθελοντών του διαδικτυακού, μη-κερδοσκοπικού ηλεκτρονικού περιοδικού «maga.gr».  (http://maga.gr/)

Η επιλογή, ανάμεσα σε περίπου 1.900 προτάσεις του κοινού, έγινε από ειδική κριτική επιτροπή.

Μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι:

Στην κατηγορία «Άποψη, Κριτική, Σχόλιο, Τεκμηρίωση»: Ask4Food.gr (κριτικές για εστιατόρια), στον Σπύρο Δοξιάδη. (http://www.ask4food.gr/)

Στην κατηγορία «Επιμέλεια»: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα (greek-language.gr), στον καθηγητή Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννη Καζάζη. (http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html)

Στην κατηγορία «Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση»: «Χαμόγελο του Παιδιού». (http://www.hamogelo.gr/)

Πώς επελέγησαν οι υποψηφιότητες;
Οι φετινοί φιναλίστ επελέγησαν ανάμεσα σε 1882 προτάσεις του κοινού, για 16 κατηγορίες, από την Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτέλεσαν οι κ.κ.:
Γιώργος Αμυράς, δημοσιογράφος, Δήμητρα Γαλάνη, μουσικός, Ιωάννης Ιγγλεζάκης, επίκ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Αστέρης Μασούρας, μηχανικός λογισμικού, Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος, Θωμάς Τζήρος, πληροφορικός και blogger, Νίκος Ξυδάκης, αρχισυντάκτης εφημερίδας “Η Καθημερινή”.
Η ψηφοφορία ανάμεσα στους τελικούς φιναλίστ για κάθε κατηγορία έγινε από το διαδικτυακό κοινό, μέσα από την ιστοσελίδα e-awards.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη