31 Μαΐ 2012

O Θεσσαλονικιός που άλλαξε 8 κόμματα...

Αγαπητοί κύριοι.
Σε σχέση με την αναδημοσίευση της 31 Μαϊ 2012 με θέμα "O Θεσσαλονικιός που άλλαξε 8 κόμματα μέχρι να εκλεγεί βουλευτής" θα ήθελα να θέσω υπ΄όψη των αναγνωστών σας, μερικά ψεύδη και ανακρίβειες του..
 αρθρογράφου. Σας επισυνάπτω σχετική επιστολή που απέστειλα στο Blog  newpost, που δημοσίευσε το άρθρο και θα εκτιμούσα αν και εσείς δημοσιεύσετε αυτή μου την επιστολή, για λόγους καθαρά αποκατάστασης της αλήθειας αλλά και δίκαιας αντιμετώπισης.
Εκτιμώντας την αντικειμενικότητάς σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενεία και την δημοσίευση.
Με εκτίμηση
Σωκράτης Ακριτίδης
Θεσσαλονίκη

Κύριοι, του newpost.
Σχετικά με το δημοσίευμά σας, "Απίστευτο ρεκόρ: Μέχρι να εκλεγεί βουλευτής, άλλαξε οκτώ κόμματα σε 16 χρόνια!", την Πέμπτη, 31 Μάιος 2012 06:48, υπογεγραμμένο από τον Γ.Κ (;;;;) θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικές παρατηρήσεις. Είναι προφανής η προσπάθεια του καλοθελητή να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση με τον πομπώδη τίτλο, του δημοσιεύματος αλλά και την όλη σπουδή του να υποβαθμίσει τόσο την εκλογή όσο και την προσωπικότητα του πρώτου σε ψήφους εκλεγμένου βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης , με τους Ανεξ. Έλληνες, Γαβριήλ Αβραμίδη. Η στοιχειώδης δημοκρατική λογική θα οδηγούσε τον καθένα να σεβαστεί την άποψη του λαού και την επιλογή του και να μην αναφέρεται απαξιωτικά σ΄αυτήν, εν προκειμένω στην εκλογή του κ. Γ. Αβραμίδη. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον άγνωστο αρθογράφο σας που με προφανή σκοπιμότητα, «ανακάλυψε» και «αποκάλυψε»!!! τα μεγάλα «ατοπήματα» του εν λόγω πολιτικού. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ο κ. Γ.Κ ότι σε μια ελεύθερη κοινωνία ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κρίνει, να αξιολογεί και να επιλέγει το πολιτικό μετερίζι από το οποίο θα αγωνιστεί για να υπηρετήσει καλύτερα την πολιτική του ιδεολογία, τις αξίες του, την πατρίδα, την κοινωνία και τις πολιτικές του απόψεις. Αντίθετα από την αρρωστημένη και καθεστωτική αντίληψη της κομματικής προσήλωσης, με προϋπόθεση την υποταγή σε κομματικές γραμμές και δόγματα, εδώ διακρίνεται η υγιής σκέψη, η τόλμη και ενέργεια του αγωνιστή κ. Γ. Αβραμίδη να ελίσσεται με γνώμονα τις αρχές του αλλά ΚΑΙ την κυρίαρχη βούληση της κοινωνίας και των πολιτών, που τον στήριζε. Εκτιμώντας αυτή του την έντιμη συμπεριφορά, οι πολίτες του έδωσαν την ευκαιρία και την δυνατότητα να παλέψει, συνεχίζοντας τον αγώνα του για κοινωνική προσφορά και ως βουλευτής. Παρ΄όλλα αυτά θα ήθελα επίσης να επισημάνω μερικές ανακρίβειες που «κατά λάθος» αναφέρονται στο δημοσίευμα του κ. Γ.Κ.
• Από πού συνάγεται το συμπέρασμα «…γεγονός που αποκαλύπτει, αν μη τι άλλο, τον διακαή του πόθο για μια βουλευτική έδρα.»; Από το γεγονός ότι συμμετείχε δύο φορές στις εκλογές (με ΔΗΚΚΙ και ΠΑΣΟΚ), που σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αλλαγή πολιτικών πεποιθήσεων; ή είναι αυθαίρετο συμπέρασμα του αρθογράφου; Με βάση αυτή τη λογική θα έπρεπε να καταδικάσουμε και να χλευάσουμε μερικές χιλιάδες πολιτών που συμμετείχαν σε εκλογικές αναμετρήσεις και να τους χρεώνουμε με …..διακαή πόθο για βουλευτική έδρα.!!! Το γεγονός ότι κάποιοι απ΄αυτούς είναι πραγματικοί αγωνιστές, δεν έχει καμιά σημασία; Και τέλος ποιο είναι το πρόβλημα αν κάποιος πολίτης θέλει να υπηρετήσει την κοινωνία και την χώρα ως βουλευτής;
• Πρέπει επίσης να καταλάβει ο αρθρογράφος ότι είναι τελείως διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των εκλογών για την βουλή απ΄ ότι για την αυτοδιοίκηση. Είναι απαραίτητο να μπορεί κάποιος να το αντιληφθεί αυτό προκειμένου να κάνει σωστές επιλογές. Δεν μπορεί να είναι δέσμιος κομμάτων και αρχηγών, χωρίς δική του ελεύθερη βούληση και να αγωνίζεται για σκοπιμότητες άλλων πλην του λαού ή της τοπικής κοινωνίας.
• Η σύζυγος κάθε πολίτη είναι και αυτή πολίτης με ίσα και αναφαίρετα δικαιώματα, που εδώ ο αρθρογράφος σας σκοπίμως αγνοεί. Μπορεί λοιπόν ο/η κάθε σύζυγος να αγωνίζεται με βάση τις δικές του προσωπικές εκτιμήσεις και δεν είναι άβουλο και πειθήνιο ον, που εκτελεί εντολές άλλων.
• Λίγη ντροπή και σοβαρότητα δεν θα επέτρεπαν εκφράσεις όπως.. «αποκαλύφθηκε πως ο κ. Αβραμίδης ουδέποτε υπήρξε μέλος της ΕΔΗΠΗΤ όπως ισχυριζόταν». Μα ήταν τόσο δύσκολο να ρωτήσετε και να μάθετε ότι ο δημοσιογράφος κ. Γ Αβραμίδης, ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΔΗΠΗΤ, η οποία μόλις προ ημερών μάλιστα είχε οργανώσει ημερίδα, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων, με πρόεδρο βέβαια τον κ. Γ. Αβραμίδη; Η αποκάλυψη λοιπόν ήταν απλώς και επιεικώς φούμαρα.
• Πληροφορούμε τον ανημέρωτο αρθρογράφο σας ότι η συνεργασία με τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών δεν διακόπηκε, όπως ισχυρίζεται και ποτέ ο ίδιος δεν συνομίλησε ή συναλλάχθηκε με τους ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ, όπως ψευδώς γράφεται.. «συνομιλεί με τους ανθρώπους του Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης. Δεν τα βρίσκει μαζί τους και έτσι στις 21 Μαρτίου του 2012 ιδρύει το κόμμα των ανέργων.» Επίσης για την σωστή ενημέρωση, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη ως κοινωνική κίνηση (1-5-1998) και με δήλωση στον Άρειο Πάγο ως κόμμα (21-5-1999) και συμμετείχε στις 13 Ιουνίου του 1999 στις ευρωεκλογές προβάλλοντας τη θέση του για την κοινωνική προστασία των ανέργων και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
• Ψεύδους συνέχεια… «Λίγους μήνες αργότερα φεύγει από το κόμμα- που ο ίδιος ίδρυσε, και καταλήγει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους κατάφερε τελικά να εκλεγεί.» Μα είναι δυνατόν κύριοι να έχει κάποιος το βλακώδες θράσος να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο; Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε με τον ίδιο επικεφαλής, δεν «κατέληξε» αλλά πιστεύοντας ότι οι θέσεις και οι πολιτικές στοχεύσεις των Ανεξ. Ελλήνων τον εξέφραζαν, αποφασίστηκε μετά από σχετική διαβούλευση με πλήθος φίλων και στελεχών του κινήματος και της κοινωνίας, η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξ. Έλληνες. Για άλλη μια φορά ο Γ. Αβραμίδης έδειξε το δρόμο της πραγματικής δημοκρατικής λειτουργίας σεβόμενος τους πολίτες και τους συνεργάτες του, ώστε η απόφαση να είναι συλλογική και όχι προσωπική. Αν λοιπόν ο αρθρογράφος πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αποφάσισαν κάτι τέτοιο είναι κυνηγοί εξουσίας, σίγουρα είναι εκτός πραγματικότητας και οι όποιες θέσεις και απόψεις του είναι άνευ αξίας, κοινώς για τα σκουπίδια.
• Υπάρχει και το κερασάκι στην τούρτα του αρθρογράφου, ότι … «Υ.Γ. Φήμες τον θέλουν να έχει συνομιλήσει και με την Ντόρα Μπακογιάννη- προ Σαμαρά εποχής, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται...» Πάλι καλά που επιφυλάσσεται….. διότι ΚΑΙ αυτό είναι σκόπιμη αναφορά σε κάτι που εφευρέθηκε, από καλοθελητές…
Κύριοι
Μετά απ΄όλα αυτά ελπίζω να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης ότι δεν είναι η πολιτική βρώμικη αλλά αυτοί που με τέτοιου είδους ψεύδη και ανακρίβειες, κρυπτόμενοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις αποπροσανατολίζοντας τους αναγνώστες. Ο στόχος και ο λόγος προφανής.
Υ.Γ. Οι αγωνιστές και η δημοκρατικοί πολίτες δεν πτοούνται και δεν παρασύρονται από τέτοιες ενέργειες αλλά αντιθέτως ενδυναμώνονται και εντείνουν τον αγώνα τους ακολουθώντας την συνείδησή τους και τα δημοκρατικά τους ιδεώδη.

Σωκράτης Ακριτίδης
Έλληνας πολίτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη