26 Ιουν 2012

Στα χέρια της αστυνομίας χάκερ ...ετών 13 !

Συνεχίζεται το ανελέητο κυνηγητό της ελληνικής αστυνομίας, εναντίον της Greek Hacking Scene, της ομάδας των πατριωτών χάκερς δηλαδή, με σημαντικές επιτυχίες της αστυνομίας. Η ομάδα αυτή είναι η μοναδική την οποία κυνηγάει ανελέητα η ΕΛ.ΑΣ. αφού είναι πατριώτες! Αντίθετα, δεν έχει...
να επιδείξει ΚΑΜΙΑ επιτυχία στον αναρχικό-ακροαριστερό χώρο, όπου δεν μπορεί, ποτέ, να "εντοπίσει" (ούτε καν τους δολοφόνους που ανεβάζουν προκηρύξεις τρομοκρατικών ομάδων στο διαδίκτυο!!!). Γιατί άραγε; Τι λέει ο νέος Υπουργός για την απόλυτη αδυναμία της αστυνομίας να "εντοπίσει" αν ο δράστης κινείται στον ακροαριστερό χώρο;

Ταυτοποιήθηκε άλλο ένα μέλος της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.), που ενέχεται σε διαδικτυακές «εισβολές» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων Οργανισμών και Φορέων.

Από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο άλλα έξι μέλη της (G.H.S).

Από τις μεθοδικές ψηφιακές και φυσικές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση των οργανωμένων ψηφιακών «επιθέσεων» σε διάφορες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα μέλος της ομάδας, με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S), που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, εντοπίστηκε στην Αττική ένα ακόμα μέλος, ανήλικος ημεδαπός, ηλικίας 13 ετών, μετά από ανάλυση ιχνών διαδικτυακής καταγγελίας. Για τον 13χρονο σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Χθες (25.06.2012) διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας (1) σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.com.

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι (6) μέλη της οργάνωσης (G.H.S.). (Σχετικά τα από 20-02-2012 και 02-03-2012 Δελτία Τύπου)

Στις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 royter, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη