14 Ιουν 2012

Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα στο BBC

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο BBC και συγκεκριμένα στο δημοσιογράφο Paul Moss, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για την κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης.


Κατά την συνέντευξη ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε την ανάγκη..
μετά τις εκλογές να  υπάρξει Κυβέρνηση η οποία θα έχει ως στόχο να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. «Το βασικό ζητούμενο είναι την ερχόμενη εβδομάδα να έχει σχηματιστεί Κυβέρνηση, η οποία θα εργαστεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση και  τη βελτίωση των όρων της Συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, διασφαλίζοντας την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Απαντώντας στο ερώτημα, τι σημαίνει βελτίωση των όρων της συμφωνίας ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «Η πολιτική της ΕΕ, που επιμένει στη λιτότητα και την ύφεση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση είναι λάθος και πρέπει να  διορθωθεί. Αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η βάση της επαναδιαπραγμάτευσης. Είναι απαραίτητη η αλλαγή πολιτικής μέσα από στοχευμένα μέτρα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και  θα κλείσουν τον κύκλο της ύφεσης  για να βελτιωθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Οι έλληνες πολίτες έχουν εφαρμόσει ένα πολύ πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας που έφτασε την ελληνική κοινωνία στα όριά της. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα σκληρά μέτρα και αυτό άρχισε να γίνεται κατανοητό στους εταίρους μας. Τώρα θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη».

Στην ερώτηση ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ότι οι ευθύνες ανήκουν σε όλες τις μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι και σήμερα, ενώ όταν ερωτήθηκε για το τί θα συμβεί σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι αν εκλεγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόσει την πολιτική που έχει εξαγγείλει, θα κινδυνεύσει η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η πολιτική που έχει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως ανεφάρμοστη και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να την εφαρμόσει στην πράξη, τότε πολύ γρήγορα θα μας οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, είναι μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση που θα συζητήσει με την Ευρώπη το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και θα προτείνει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις που θα βελτιώσουν την σημερινή κατάσταση, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Αυτή την προοπτική μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη