7 Ιουν 2012

Ο Τζήμερος έδωσε τροφή στον ανθέλληνα ρεπόρτερ της «Bild»

Από την εφημερίδα «Δημοκρατία»
Κύλησε ο Τζήμερος και βρήκε... την «Bild»! Το νέο αγαπημένο παιδί της σκανδαλοθηρικής γερμανικής εφημερίδας έγινε ο Θάνος Τζήμερος και φυσικά όχι τυχαία. Ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά δημοσιοποίησε προ ημερών τη μακροσκελή επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Οκτώβριο στην Ανγκελα Μέρκελ, προκαλώντας...
ρίγη ενθουσιασμού στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας στο Βερολίνο.

«Κανένας μέχρι στιγμής δεν έκανε καλύτερο απολογισμό για τη χώρα του στην Ελλάδα!» γράφει ο δημοσιογράφος Πολ Ροντζχάιμερ, που στη συνέχεια παραθέτει αυτούσια μεγάλα τμήματα της επιστολής, με την οποία ο κ. Τζήμερος περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την Ελλάδα και ευχαριστεί την κυρία Μέρκελ επειδή δεν είπε «να πάει στον διάολο αυτή η απαίσια χώρα», όπως θα έκανε ο ίδιος, όπως λέει, αν ήταν στη θέση της.

Η φράση αυτή είναι μία από εκείνες που παραθέτει αυτούσια ο κ. Ροντζχάιμερ, ένας από τους μπροστάρηδες στον ανθελληνικό αγώνα που δίνει μια μεγάλη μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ εδώ και δύο και πλέον χρόνια. Την άνοιξη του 2010, σε ηλικία 24 ετών, ο φιλόδοξος νεαρός δημοσιογράφος ήρθε στην Αθήνα σε μία από τις πρώτες του αποστολές στη χώρα μας και φρόντισε να δείξει από την αρχή τις διαθέσεις του.

Σε ένα από τα πρώτα ρεπορτάζ που έκανε, προτού μάλιστα η χώρα υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, μοίραζε δραχμές στους περαστικούς στην Ομόνοια κι έγραφε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ. Σε ένα άλλο υποστήριζε ότι, εν μέσω της κρίσης, οι Ελληνες τα σπάνε στα μπουζούκια. Ακολούθησε πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας, με τον ίδιο να δηλώνει αργότερα (στο περιοδικό «Down Town») ότι δεν έχει μετανιώσει για κανένα από αυτά. Στην ίδια συνέντευξη, μάλιστα, έδειξε τη βαθιά περιφρόνηση που νιώθει για την Ελλάδα. «Τώρα, αν δείτε την οικονομία σας, τι έχετε; Τουρισμό, ναυτιλία και τι άλλο; Ελαιόλαδο;» είπε χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του κ. Τζήμερου, ενός Ελληνα πολίτη δηλαδή και μάλιστα επικεφαλής κόμματος, στη Γερμανίδα καγκελάριο, με την οποία λοιδορεί την ίδια του τη χώρα, ήταν βούτυρο στο ψωμί του κ. Ροντζχάιμερ. Τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει από έναν Ελληνα που υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα» - αυτό ακριβώς που γράφει δηλαδή επίμονα η «Bild». Δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του πλάι πλάι με αυτή της κυρίας Μέρκελ, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Τζήμερος είναι ο «51χρονος επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης Δημιουργία Ξανά, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές συγκέντρωνε ποσοστό 4%».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη