11 Ιουν 2012

Πρόγραμμα επιδότησης για ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση ανέργων με επιταγές κατάρτισης (trainingvouchers), για τη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης σε βασικές...
δεξιότητες χρήσης Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Η δράση αναφέρεται στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (trainingvouchers) της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων.

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η κατάρτιση θα γίνει σε προγράμματα με αντικείμενο την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Δημοσιογράφου με Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που αποκτώνται από αυτά.

Η κατάρτιση έχει διάρκεια 300 ωρών και για κάθε ωφελούμενο,που θα ολοκληρώσει την κατάρτιση και θα συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, η ΕΣΗΕΑ θα καταβάλει εκπαιδευτικό επίδομα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι δημοσιογράφοι μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ.), της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Εύβοιας (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.Ε.), και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν από την ΕΣΗΕΑ στο Μητρώο Ωφελουμένων με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) μέσω μοριοδότησης, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Οι Ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που να οδηγεί σε πιστοποίηση δεξιοτήτων ΤΠΕ κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Μέσω του προγράμματος, σας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσετε το υψηλού κύρους και διεθνούς αναγνώρισης πιστοποιητικό ECDL, μόνο μέσα από το δίκτυο συνεργαζόμενων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ ταυτόχρονα κερδίζετε:
Βοήθεια στη δημιουργία του βιογραφικού σου.
Υποστήριξη στη διαδικασία εύρεσης εργασίας.
Προώθηση του βιογραφικού σου σε φορείς εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό
50% Έκπτωση σε εξετάσεις Αγγλικών City & Guilds
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση για όλη τη διαδικασία 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Επιπλέον δωρεάν E-learning
Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλετε «Αίτηση Συμμετοχής» ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 15/06/2012.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη