15 Ιουν 2012

Εγώ τί δεν καταλλλλαβαίνω;

Προσεβλήθησαν τα δημοκρατικά μου αισθήματα όταν είδα τη μικρή Ρένα να προκαλεί τον μικρό Ηλία με την ερώτηση «πήρατε αναβολή στη δίκη σας;», όπως τα μικρά κοριτσάκια περιγελούν τα μικρά αγοράκια σε κάθε παιδικό σταθμό. Προσεβλήθη το savoir vivre μου, όταν ο μικρός Ηλίας μπουγέλωσε την παιδίσκη Ρένα. Χάρηκα όταν η δασκάλα κυρία Λιάνα σηκώθηκε να ..
επιτιμήσει τον μικρό Ηλία αναμένοντας, φευ, ότι θα τον σωφρονίσει χαϊδεύοντάς τον με μία εφημερίδα. Εξανέστην όταν ο μικρός Ηλίας άρχισε να γρονθοκοπεί τη δασκάλα και χαμογέλασα πικρά όταν είδα τον επιστάτη κυρ-Γιώργο να τρέχει σαν πυροσβέστης γύρω-γύρω από τη φωτιά, αντί να ορμήσει στην εστία και να φάει αυτός τις πύρινες φλόγες που εξαπέλυε ο άτακτος Ηλίας. Μετά εστίασα μοιραίως την προσοχή μου στο αγαλματίδιο που καθόταν δίπλα στη Ρηνούλα. Ο μικρός Πάκης, πάντοτε καθώς πρέπει, μακρυά από τσακωμούς, όπως του έχει πει η μαμά του, παρακολουθούσε χωρίς μία σύσπαση στο πρόσωπό του. Λες να σκεφτόταν ότι δεν είναι ώρες για δεύτερη αλλαγή οδοντοστοιχίας μέσα σε 4 χρόνια;
Εν ριπή οφθαλμού η Εισαγγελεύς Ανηλίκων διέταξε τη σύλληψη του μικρού Ηλία, ο οποίος, όμως, κατόρθωσε να διαφύγει σπάζοντας την πόρτα της σχολικής αίθουσας και πηδώντας πάνω από τα κάγκελα της αυλής. Μια και οι απείρου κάλλους σκηνές είχαν εκτυλιχθεί ζωντανά στην τηλεόραση, άρχισαν όλα τα ζωντανά να σχολούνται με το θέμα. Όλα τα ΜΜΕ αναπαρήγαν επί μακρόν τα επιχειρήματα τύπου «φασισταριό», «παλιοκομμούνι», «πουσταριά».
Η Δημοκρατία εν κινδύνω. Αντί λόγου, ράβδος; Πού ακούστηκε αυτό; Για τούτο αγωνιζομασταν όλοι οι αγνοί προοδευτικοί και δημοκράτες - και σοσιαλιστές ειρήσθω εν παρόδω - επί 38 συναπτά έτη; Εις το πυρ το εξώτερον η Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να έχει λόγο σε μία Δημοκρατία. Σωστά, αλλά όλα τούτα πέστε τα σ’ αυτούς που ψήφισαν τη «φασιστική» Χρυσή Αυγή. Ρωτήστε τους γιατί ψήφισαν αυτό το κόμμα. Κάποιο λόγο θα έχουν. Ρωτήστε, όμως, και τους πολύ περισσότερους που ψήφισαν το «δημοκρατικό» και «προοδευτικό», αλλά και σοσιαλιστικό, ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ψήφισαν; Κάποιο λόγο θα έχουν και αυτοί να μας πουν.
Ακολούθως, πάρετε ένα υπογλώσσιο και ακούστε και ξανακούστε τον ΓΑΠ να μιλάει για χημειοθεραπείες, για τα όνειρά του να φτιάξει μια νέα Ελλάδα, τα οποία του γκρέμισε η άτιμη η Ιστορία.
Όταν ο άνθρωπος που έφερε στη χώρα την Εθνική Συμφορά, η οποία δεν μπορεί παρά να συγκριθεί με εκείνη του ΄22, έχει τη δυνατότητα να μη σαπίζει στη φυλακή, αλλά να μιλάει λόγω δημοκρατικού πολιτεύματος, οι δε παπαγάλοι έχουν τη δυνατότητα να εκθειάζουν τις αρλούμπες του, πάλιν ελέω Δημοκρατίας, τολμώ να πω ότι κανένα μικρό Ηλία δεν μπορούμε να στέλνουμε να σταθεί στη γωνία με το ένα πόδι σηκωμένο για τιμωρία.
Επειδή, όμως, δεν είμαι άσφαλτος, παρακαλώ οιονδήποτε να μου υποδείξει τί είναι αυτό που εγώ αδυνατώ να συλλάβω από όλο αυτό το σκηνικό, με αποτέλεσμα να μην εκπλήσσομαι που ο μικρός Ηλίας βγήκε από την αφάνεια την 06.05.2012.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Εγώ, πάντως, έχω διαβάσει αυτό που έγραψε ο τεράστιος Μάνος Χατηδάκις πριν από είκοσι χρόνια και πλέον. Το συνιστώ εκθύμως σε ολους του δημοκράτες προοδευτικούς σοσιαληστές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη