9 Ιουν 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τη Γιαννακά του

Έγραψα την 05.07.2011 ένα σημειωματάκι για να καυτηριάσω την οίηση και αναίδεια της βουλευτού τού ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακά απέναντι στην κ. Δούρου, απλό μέλος τότε του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν εμφανισθεί αμφότερες στο δελτίο ειδήσεων του αλήστου μνήμης ALTER, όπου η κ. Γιαννακά ειρωνευόταν την κ. Δούρου με τρόπο απαράδεκτο. Η κ. Δούρου δεν προλάβαινε να ..
αρθρώσει κουβέντα μπροστά στη χειμαρρώδη μπουρδολογία τής κ. Γιαννακά. Κι’ όταν κατάφερε να παρατηρήσει ότι δεν μπορεί ο κ. Καρχιμάκης [αλήθεια πού βρίσκεται αυτό το παιδί; Είναι πλέον απλός υπάλληλος του Δημοσίου διορισθείς ως πρώην υπάλληλος της Ολυμπιακής με βάση νόμο του κακού Καραμανλή;] να αποκαλεί τον Τσίπρα «Αρχιστράτηγο του μπάχαλου», η κ. Γιαννακά αντιπαρατήρησε ότι δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να αποκαλεί τον Γιωργάκη «Αρχιστράτηγο του εχθρού». Για τέτοιο δυσθεώρητο επίπεδο πολιτικού διαλόγου μιλάμε σε περίοδο κρίσης με Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, εργασιακό Μεσαίωνα, αυτόχειρες, άνεργους, αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και γενική δυστυχία.
Τα θυμήθηκα όλ’ αυτά καθώς έχει καρφωθεί στο μυαλό μου η φράση της κ. Δούρου «Αν μπουν αυτά τα φασισταριά στη Βουλή, θα πάμε 500 χρόνια πίσω». Προσπάθησα απγνωσμένα να γυρίσω στο έτος 1512. Οι ιστορικές γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να ανασύρω από τα έγκατα της μνήμης μου κάποιο σημαντικό γεγονός. Γενική η εντύπωση ότι το Βυζάντιο ήταν πλέον Οθωμανοκρατούμενο, δεν υπήρχε, βεβαίως, Κοινοβούλιο, δεν υπήρχε καν ελληνικό κράτος. Ήμασταν «υπό», για πολλούς δε - ανήκοντες και σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ - δεν ήμασταν καν Έλληνες, αφού μας κόλλησαν την ταμπέλα «Έλλην» οι ξένοι μετά το 1821, εμείς δε – όντες κατσαπλιάδες και αγράμματοι κατά Πάγκαλο - την αποδεχθήκαμε περιχαρείς αποκτήσαντες έτσι ταυτότητα. Κάτι σαν ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών που θα λέγαμε σήμερα.
Από την άλλη θυμάμαι μία από τις πολλές καραμέλες που πιπιλάνε εδώ και 38 χρόνια οι κυβερνήτες μας και σύμφωνα με την οποία «Η Δημοκρατία έχει πλέον γερά θεμέλια και δεν κινδυνεύει». Εννοούν, βεβαίως, ότι δεν κινδυνεύει από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες είναι πιστές στο Σύνταγμα και προσηλωμένες στο καθήκον προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν οι «δημοκράτες και προοδευτικοί» κυβερνήτες μας ότι η Δημοκρατία θα απειλείτο από την επιλογή 440.000 συμπατριωτών μας, οι οποίοι απεφάσισαν να εκπροσωπηθούν από ακροδεξιούς βουλευτές. Ούτε και ομολογούν ότι στην ουσία δεν έχουμε Δημοκρατία, αφού η κυβερνώσα χούντα δεν έχει χρείαν των τεθωρακισμένων για να επιβάλλεται.
Κυρία Δούρου μου, με λύπη διαπιστώνω ότι η στάση σας στα διάφορα τηλεοπτικά παιχνιδάκια δεν διαφέρει από εκείνη της κ. Γιαννακά. Με τον ίδιο τρόπο σας αντιμετώπισε τότε. Όπως σεις αντιμετωπίσατε τον κ. Κασιδιάρη καθυβρίζοντας στο πρόσωπό του 440.000 συμπατριώτες μας.
Ίσως κ. Δούρου μου να κληθείτε την 17.06.2012 να κυβερνήσετε αυτόν τον τόπο. Ίσως η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται και πάλι στα έδρανα της Βουλής. Σας διαβεβαιώ, όμως, ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε 500 χρόνια πίσω, διότι ήδη βρισκόμαστε 3000 χρόνια πίσω. Με χιλιάδες αυτόχειρες, με εκατοντάδες χιλιάδες υποσιτιζόμενων παιδιών, με εκατομμύρια ανέργων, με την εγκληματικότητα στο κόκκινο, με ανύπαρκτο κράτος, με έχοντες και κατέχοντες που λοιδωρούν τους μη έχοντες και μη κατέχοντες. Σαν κι’ αυτούς που προβάλλουν σποτάκια με τον τύπο που τρώει τον αγλέορα και αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό τού εστιατορίου, με αποτέλεσμα να τον πετάνε έξω από το εστιατόριο οι μπράβοι [Χρυσαυγίτες μήπως;]. Οι ξύπνιοι δημοκράτες ΟΝΝΕΔίτες είχαν τη φαεινή ιδέα να παρομοιάσουν τον ελληνικό λαό με έναν μπαταχτσή. Ούτε αυτοί έκαναν τον κόπο να μας πουν ποιος καταβρόχθισε το λουκούλειο γεύμα στο πολυτελές εστιατόριο. Άφησαν τη φαντασία μας να ανακαλύψει ως πολυτελές εστιατόριο την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως χορτάτους τους ψηφοφόρους, ως σερβιτόρο τείνοντα τον λογαριασμό τον κ. Σαμαρά. Το πλάνο κοντινό, ώστε να μη δούμε ότι όλοι οι άλλοι που έτρωγαν στο ίδιο εστιατόριο ήταν ο Άκης και πλείστα όσα γαλαζοπαράσινα λαμόγια. Ούτε, βεβαίως, μας εξηγεί το σπότ ότι ο λογαριασμός, τον οποίον εκλήθη να πληρώσει ο εξωπεταχθείς ελληνικός λαός, περιελάμβανε και τα πανάκριβα εδέσματα που είχαν καταναλώσει όλοι οι άλλοι θαμώνες του εστιατορίου. Συνεχίστε με τέτοιες κουταμάρες και θα φάτε καλά.
Ποιά είναι, λοιπόν, η Δημοκρατία που απειλείται σήμερα από τη Χρυσή Αυγή; Η Δημοκρατία του Κοινοβουλίου που ψηφίζει νόμους κατ’ εντολήν του Αρχηγού και των αλλοδαπών πατρώνων εν μέσω της λαϊκής κατακραυγής που είναι αλυσοδεμενη στο χρυσό άρμα της Δημοκρατίας σας; Η Δημοκρατία της αρπαχτής; Η Δημοκρατία που δεν ανέχεται «αυτονομημένη» Δικαιοσύνη; Η Δημοκρατία του Δημόσιου Τομέα που καταβροχθίζει είτε νομίμως είτε παρανόμως ό,τι παράγει ο ιδιωτικός τομέας;
Να θυμόσαστε ότι ο Χίτλερ δεν κατέλαβε την εξουσία πραξικοπηματικά. Εξελέγη. Ερευνήσατε γιατί εξελέγη; Ερευνήστε, λοιπόν, γιατί εξελέγη ο κ. Κασιδιάρης και φροντίστε να αποκαταστήσετε τα πράγματα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν 440.000 ψυχασθενείς ανάμεσά μας που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Ήταν ψυχικά υγιείς μέχρι την 06.05.2012 που ψήφιζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και σαλτάρισαν αιφνιδίως;
Και κάτι ακόμη. Έχετε πέσει και σεις στην παγίδα ότι η πραγματικότητα και η καθημερινότητα του Έλληνα βρίσκεται στις τηλεοπτικές εκπομπές και σε όσα επιτρέπουν οι μηντιάρχες να προβληθούν. Κάνετε τεράστιο λάθος. Κι’ αν πρόκειται να πληρώσετε αυτό το λάθος σεις προσωπικώς, μου είναι αδιάφορο. Αν είναι να το πληρώσω εγώ και ολόκληρη η Ελλάδα, ασφαλώς και ενδιαφέρομαι τα μέγιστα. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, πείτε στην κ. Κανέλλη ότι οι λαθρομετανάστες δεν συρρέουν στη χώρα μας, επειδή οι ελληνικές στρατιωτικέςδυνάμεις μετέχουν σε πολέμους εις βάρος των χωρών καταγωγής τους. Οι Αφγανοί δεν έρχονται στην Ελλάδα, επειδή στείλαμε ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, θα είχαν χτυπήσει πρώτα την πόρτα των ΗΠΑ, του ΗΕ, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας κ.λπ. Επίσης, στη Σομαλία δεν μετέχουμε σε κάποιο πόλεμο. Στείλαμε μονάδες του πολεμικού ναυτικού για την προστασία της ναυσιπλοΐας, η οποία μας ενδιαφέρει μια και είμαστε η πρώτη εμπορική ναυτική δύναμη στον κόσμο. Γιατί, λοιπόν, συρρέουν εδώ οι Σομαλοί; Στη Νιγηρία, στη Γκάνα, στο Μαρόκο στείλαμε ελληνικές δυνάμεις και μού διαφεύγει;Στο Πακιστάν μήπως;
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη