25 Ιουν 2012

Μην πίνετε αναψυκτικό απευθείας από το κουτάκι

Όλοι μας, έχουμε την κακιά συνήθεια να πίνουμε αναψυκτικά και μπίρες, κατευθείαν από το κουτάκι, αφού είναι εύκολο και γρήγορο.
Ειδικοί, συνιστούν να αποφεύγουμε να πίνουμε από τα κουτάκια για δύο απλούς λόγους:

1) ο πρώτος είναι ότι δεν βλέπουμε το περιεχόμενο, με αποτέλεσμα, αν -μία στο εκατομμύριο- υπάρχει κάποιο "ξένο σώμα", θα ζήσουμε τη δυσάρεστη εμπειρία να το καταπιούμε, ενώ αν ήταν σε διαφανές μπουκάλι θα το βλέπαμε. Για να μην τρομοκρατηθούμε, το ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο, υπάρχουν όμως σποραδικά τέτοιες καταγγελίες.

2) ο δεύτερος λόγος, είναι η ύπαρξη σκόνης ή άλλων ακαθαρσιών, στο αλουμινένιο στόμιο. Η υπόθεση ήρθε στο φώς, μετά από ένα e-mail απάτη, που διακινείται από το 1998 και αναφέρει ότι "διαπιστώθηκε ο θάνατος μιας γυναίκας στο Τέξας, από λεπτοσπείρωση. Μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι η αλουμινένια συσκευασία του αναψυκτικού ήταν μολυσμένη από ούρα αρουραίου, που προκάλεσαν τη λεπτοσπείρωση !". Τα περί θανάτου της γυναίκας στο Τέξας, από λεπτοσπείρωση, είναι ψέμμα / απάτη / hoax, αλλά το γεγονός ότι το μεταλλικό στόμιο, μπορεί να είναι βρώμικο, είναι αληθινό. Συνεπώς, πλύντε τουλάχιστον την επιφάνεια που θα ακουμπήσουν τα χείλη σας, αν και το καλύτερο είναι να βάζετε το περιεχόμενο σε ένα διαφανές ποτήρι για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας.

Ξανατονίζουμε ότι η "είδηση" ότι "μια γυναίκα στο Τέξας πέθανε από λεπτοσπείρωση, επειδή το κουτάκι ήταν μολυσμένο από ούρα αρουραίου", είναι ψεύτικη, αλλά το καθάρισμα της επιφάνειας είναι χρήσιμο. 

δείτε: Νέα απάτη γίνεται είδηση σε ελληνικά sites

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη