14 Ιουν 2012

Ρήξη του νέου ΠΑΣΟΚ με τον κρατισμό και τον συντεχνιασμό

Αποφασισμένος είναι ο Βαγγέλης να αναδιοργανώσει το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πίσω τα δύο μεγάλα βαρίδια του, που έκαναν μεγάλη την (ψευτο)σοσιαλιστική παράταξη, αλλά κατέστρεψαν την Ελλάδα: τον κρατισμό και τον συντεχνιασμό. Είναι οι δύο λέξεις που θα ακούτε όλο και περισσότερο, κρατήστε τις. Τις χρησιμοποιούν..
άλλωστε και οι πρώην δήμαρχοι στην ανοιχτή επιστολή τους στον ελληνικό λαό (εδώ). Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι είναι Βενιζελικοί.

Το κακό είναι ότι η μετάβαση προς ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό Ευρωπαϊκό κόμμα, χρήσιμο για τον τόπο, θα είναι πολύ επώδυνη! Κακά τα ψέμματα, το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα του δημοσίου. Καμμία ιδεολογία δεν είχε τα τελευταία χρόνια, ήταν μια μεγάλη οργάνωση βολέματος στο δημόσιο και αλληλοεξυπηρητήσεων.

Η κρίση όμως οδήγησε σε παύση των προσλήψεων στο δημόσιο κι έτσι έχασαν τη δύναμή τους οι "σοσιαλιστές" συνδικαλιστές κι άλλα παράσιτα του δημοσίου, που έφαγαν με χρυσά κουτάλια τα τελευταία 20 χρόνια.

Πάντως, δεν παραδίδονται εύκολα οι κηφήνες των συνδικαλιστικών συντεχνιών κι έτσι μεταναστεύουν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ, (δείτε εδώ) ελπίζοντας, ότι θα διατηρηθούν τα προκλητικά προνόμιά τους σε βάρος όλων των υπολοίπων Ελλήνων.

Το θέμα είναι αν θα δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας το ρόλο της βασίλισσας (ξέρετε τι γίνεται στις μέλισσες με τη βασίλισσα και τους κηφήνες...)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη