1 Ιουν 2012

ΝΤΡΟΠΗ ! Γίνεται έρανος για την προμήθεια ΑΣΚΩΝ ….ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ !!

του Βλάση Γωγούση
" Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι υπηρεσίες αιμοδοσίας όλης της χώρας " , διάβασα σήμερα στην εφημερίδα « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ».
Όπως καταγγέλλουν οι εθελοντές αιμοδότες, σχεδόν το 50% των αιμοδοσιών της χώρας έχουν ξεμείνει από ασκούς αίματος και προσπαθούν να συλλέξουν το αίμα με «δανεικούς» ασκούς..
από νοσοκομεία που ακόμη έχουν κάποια αποθέματα.
Έκπληκτος άκουσα αργότερα τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών , κύριο Χρήστο Πρωτόπαπα να δηλώνει :
« Αποφασίσαμε την διενέργεια λαχειοφόρου αγοράς , τους λαχνούς της οποίας θα διαθέσουμε στους αιμοδότες ( τιμή λαχείου= 1 ΕΥΡΩ,!!!!) για να αντιμετωπίσουμε προσωρινά το πρόβλημα !! "
Έφριξα, εν τάξει , είπαμε περιστολές εξόδων, αλλά ¨ΟΧΙ και στο αίμα, ΟΧΙ και στα φάρμακα των καρκινοπαθών, ΟΧΙ στα αναλώσιμα των εγχειρήσεων καρδιάς και εγκεφάλου!
Αυτό δεν λέγεται Οικονομία , ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ λέγεται , χωρίς υπερβολή !.
Και κάτι άλλο: Που βρίσκονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργοστασιάρχες, οι εφοπλιστές, οι πολυεκατομμυριούχοι συμπατριώτες μας;;
Δεν μπορώ να κρατηθώ, θα γράψω , θα παραθέσω με κεφαλαία γράμματα τα ονόματα κάποιων Ελλήνων πατριωτών που δώσαν κάποτε με την ψυχή τους τεράστια ποσά και δώρισαν Σχολεία, Στάδια, Καταδρομικά πολεμικά πλοία, Αεροσκάφη, Αστεροσκοπεία, έχτισαν Φυλακές,το κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών , τη Σχολή Ευελπίδων, το Ζάππειο, το Ορφανοτροφείο Παπάφη , το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το κτήριο της Εθνικής τράπεζας, , δώρισαν Ωδεία, Μητροπολιτικούς Ναούς , Φοιτητικές εστίες, Πάρκα κι` ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

Έναν αιώνα, πριν έγιναν αυτά ! Που πήγε έκτοτε η Ελληνική λεβεντιά, η μεγαλοψυχία η πολυτραγουδισμένη Ρωμιοσύνη;;;;
Πως μπορούν οι κατοπινές γενιές, οι απόγονοι του ΖΑΠΠΑ, του ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ, του ΑΡΣΑΚΗ του ΤΟΣΙΤΣΑ ,του ΒΑΡΒΑΚΗ, του ΣΥΓΓΡΟΥ, του ΩΝΑΣΗ, του ΣΒΟΡΩΝΟΥ , και τόσων άλλων άξιων συμπατριωτών μας να αδιαφορούν η να κωφεύουν ;;
Με ελάχιστες εξαιρέσεις ( ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ και κάποων άλλων ,ελαχίστων , τα ονόματα των οποίων – ενδεχομένως - μου διαφεύγουν ) οι σύγχρονοι ζάπλουτοι ¨Ελληνες, έχουν εξαφανισθεί !
Αχ ! και νάμουν πλούσιος ( που λέει και το τραγούδι ! ) νάχα λεφτά, πολλά λεφτά, να ξεχρέωνα τον….ΕΟΠΠΥ, να ασφάλιζα ΟΛΑ τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, να έχτιζα και να μισθοδοτούσα το προσωπικό….100 βρεφονηπιακών Σταθμών , να πλήρωνα τις καθαρίστριες και τους επιστάτες των σχολείων όλης της χώρας, να επανασυνέδεα τα κομμένα ρεύματα της ΔΕΗ αλλά και νάχτιζα μια …πελώρια φυλακή ,νάχωνα μέσα ΟΛΑ τα καθάρματα που φέρανε τη χώρα μας στην άκρη του Γκρεμνού

Άκου, δεν υπάρχουνε ΑΣΚΟΙ, ασκοί για να φωλιάσει μέσα τους το αίμα , να κουρνιάξει μέσα μια ζωή που με τόση αγάπη μεταγγίζεται από τον έναν άνθρωπο στον άλλον !

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη