28 Ιουν 2012

Καταγγελία για τον Μάριο Ντράγκι στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

Σε καταγγελία προς τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο, προχώρησε η οργάνωση Corporate Europe Observatory (CEO) για τον ρόλο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής..
Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και μέλος της «Ομάδας των Τριάντα», την οποία το παρατηρητήριο χαρακτηρίζει τραπεζικό λόμπι.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η διπλή συμμετοχή του κ. Ντράγκι αποτελεί τεράστιο ηθικό θέμα που πλήττει την ανεξαρτησία και τη φήμη της Ε.Κ.Τ. αφού υπάρχει καταφανέστατη σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην κεντρική τράπεζα και το λόμπι των τραπεζών.
Η «Ομάδα των Τριάντα» είναι ένα φόρουμ ανώτερων τραπεζιτών του ιδιωτικού τομέα, μαζί με πρόσωπα από την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και μέλη κυβερνήσεων. Επίσημος και δηλωμένος στόχος της ομάδας, σύμφωνα πάντα με το παρατηρητήριο, είναι η επιρροή του λόμπι στο δημόσιο και ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα.
Ο ερευνητής του Corporate Europe Observatory (CEO), Kenneth Haar, δήλωσε:΄«είναι πραγματικά ενοχλητικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει τη δυνατότητα να παραμένει ενεργό μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Η Ε.Κ.Τ. έχει θεσπίσει κανόνες για θέματα δεοντολογίας αλλά αυτοί φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν αγνοηθεί. Για την ακρίβεια, φαίνεται πως για τους κανόνες αυτούς κανείς δεν δίνει δεκάρα»


Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/06/corporate-europe-observatory-ceo.html#ixzz1z5HCK28D
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη