2 Ιουν 2012

Όταν οι "σύντροφοι" βομβάρδιζαν την Θεσσαλονίκη

Γράφει στο e-mail του ο "Κρασοπατήρ":
Αναρωτιούνται όλοι γιατί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ γράφουν την απαγόρευση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τους πολίτες της Μακεδονικής πόλης στα παλαιά των αρβυλών τους και καταπατούνε αυθαίρετα την Πλατεία Αριστοτέλους για..
τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.


Αυτά κύριοι είναι ανεπαίσθητες απώλειες μπροστά στο καλό των λαών! Εδώ ακόμη δεν ζήτησαν συγνώμη, όταν οι ομοϊδεάτες τους βομβάριζαν και σκότωναν αθώους μέσα στο κέντρο κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου (εμφύλιος μετά το ΦΕΚ του 1989, που υπέγραψαν ο Αντώνης Σαμαράς & ο Φώτης Κουβέλης).



Στις αρχές του 1948, παρά τις διαφωνίες Μάρκου Βαφειάδη -Νίκου Ζαχαριάδη, αμέσως μετά τη σύσκεψη στρατιωτικών και πολιτικών αρχηγών του ΔΣΕ (αυτοαποκαλούμενος Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος), διατάχθηκε ο νέος διοικητής των Ανταρτικών δυνάμεων στην Κεντρική Μακεδονία, Νίκος Τριανταφύλλου, να διεισδύσει στην παρυφές της Αστικής περιοχής της Θεσσαλονίκης με τμήματα του ΔΣΕ και να σφυροκοπήσει με βαρέα πυροβόλα την πόλη.



Μόλις λίγες ώρες πριν, ο σύντροφος Στάλιν, έλεγε στους ελληνόφωνους κομμουνιστές το περιβόητο ΣΒΑΡΝΟΥΤ, δηλαδή τυλίξτε πίσω το χαλί -σταματήστε αυτό που αρχίσατε.
Βίντεο-απόσπασμα από ντοκυμαντέρ για τα σημαντικότερα γεγονότα, της απελευθερωμένης από τους Τούρκους, Θεσσαλονίκης:


Ερασιτεχνικό αρχείο σε pdf με ντοκουμέντα για το γεγονός: http://www.mediafire.com/view/?dr96xk167fmrd7k
~Κρασοπατήρ~
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη