20 Ιουν 2012

Πολιτικές θέσεις με επιχειρήματα στις στάχτες των ιδεολογιών

Πλείστα όσα στελέχη τής ΝΔ επιχειρηματολογούσαν χθες όλη μέρα για να πείσουν ότι πρωθυπουργός στη συγκυβέρνηση πρέπει να είναι ο Αρχηγός του πρώτου σε ψήφους κόμματος. Και ποιά χώρα δεν έφεραν ως παράδειγμα, όπου κυβερνά συνασπισμός κομμάτων με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου σε ψήφους κόμματος. Σ’ όποιο κανάλι και αν άνοιγες, υπήρχε ένας ..
γαλάζιος βουλευτής που επανελάμβανε μονότονα όλη αυτή την επιχειρηματολογία. Μέχρι που κάποιος παρουσιαστής είπε το περίφημο: «Εντάξει, το εμπεδώσαμε. Μας είπατε μέχρι και πώς κυβερνάται το Βλαδιβοστόκ».
Σίγουρα κάποιος εκεί στη Συγγρού είχε ετοιμάσει το ποίημα, το οποίο αποστήθισαν τα στελέχη και απήγγελλαν στα κανάλια.
Εγώ, ο απλός τηλεθεατής και ακροατής ερωτώ τα στελέχη που μας ζάλισαν χθες με την τόσο στέρεη επιχειρηματολογία γι’ αυτό το ήσσονος, κατ’ εμέ, σημασίας ζήτημα:
- Σε ποιά χώρα από όσες ανέφεραν διανέμονται δωρεάν τρόφιμα σε πολίτες που σχηματίζουν ουρές για λίγες πατάτες και λίγα λαχανικά;
- Σε ποιά από τις ίδιες χώρες υπάρχει έλλειψη ιατρικών αναλωσίμων στα νοσοκομεία, αδυναμία των ασθενών να προμηθευθούν τα φάρμακά τους, υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεμάτων των ασφαλιστικών Ταμείων, υποχρεωτικό κούρεμα των υπό μορφή ομολόγων του Δημοσίου αποταμιεύσεων της μεσοαστικής τάξης;
- Σε ποιά χώρα έχουν αυτοκτονήσει 2.000 πολίτες στα διάρκεια της οικονομικής κρίσης; Ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός των αυτόχειρων, μιας και ο αριθμός 2000 είναι ξεπερασμένος εδώ και μήνες; Κάνατε κάποια έρευνα γι’ αυτό ρε καλόπαιδα; Ετοιμάσατε στατιστικές για τους λόγους της αυτοκτονίας, για τη δυστυχία που άφησαν πίσω τους οι αυτόχειρες;
- Σε ποιά χώρα κρέμονται πολίτες από τους κάδους απορριμμάτων ψάχνοντας για ένα αποφάι;
- Σε ποιά χώρα λιποθυμούν μαθητές από ασιτία;
- Σε ποιά χώρα αυξάνουν οι αγαθοεργίες και τα συσσίτια που παρέχουν φιλάνθρωποι με πρώτη την Εκκλησία;
Και κάτι τελευταίο: επιχειρηματολογήστε σάς παρακαλώ με την ίδια ζέση για την ανυπαρξία ανάγκης Ελέγχου του Χρέους, το οποίο, σε συνδυασμό με τις προδοτικές κυβερνήσεις από την 04.102009 και δώθε, δημιούργησε την προπεριγραφείσα κατάσταση.
Στον αντίποδα, η σημερινή ημέρα μάς έδωσε το στίγμα των θνησκουσών κομματικών ιδεολογιών. Δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το χωριό της Κρήτης, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων σε όλη την επικράτεια. Ρωτήθηκε ο καφετζής πώς εξηγείται αυτό το ποσοστό και απήντησε:
- Όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, ζητήσαμε ένα πράγμα: δρόμο να μας συνδέει με την πόλη. Μας έφτιαξαν τον δρόμο αμέσως. Από τότε ψηφίζουμε και θα ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ.
Ρωτήθηκε και ένας θαμών του καφενείου:
- Το ΠΑΣΟΚ μάς έδωσε επιδοτήσεις και τακτοποίησε τα παιδιά μας. Και τα τέσσερα παιδιά μου έχουν διορισθεί στο Δημόσιο. Θα το ψηφίζω όσο ζω.
Αυτά είναι επιχειρήματα κύριοι πολιτευτές. Όχι ποιός ηγείται κυβερνητικών συνασπισμών σε άλλες χώρες.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη