11 Ιουν 2012

Κριτική Γκιουλέκα στον Μπουτάρη

Σκληρή κριτική στη διοίκηση και συγκεκριμένα στους Αντιδημάρχους αλλά και προσωπικά στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης..
στη σημερινή συνεδρίαση -11 Ιουνίου 2012- Κώστας Γκιουλέκας.

Προς τον Δήμαρχο: «Διαβάζω, από ρεπορτάζ της εφημερίδας Θεσσαλονίκη, αλλά και από τον Αγγελιοφόρο, τη δήλωσή σας πως το μεγάλο στοίχημα είναι πια η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου που έρχονται σε επαφή με τον πολίτη. Στοίχημα, που είναι μεγαλύτερο από αυτό της καθαριότητας. Πρώτα μας λέγατε πως το στοίχημα είναι να καθαρίσετε την πόλη και να βάλετε μια τάξη. Τώρα ανακαλύψατε άλλο. Παραδεχτείτε επιτέλους ότι αποτύχατε».

Προς τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού: «Θα λήξετε τη θητεία σας και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου μας δεν θα έχει παίξει ποτέ στη Θεσσαλονίκη! Πρωτοφανές! Επιτέλους, τακτοποιείστε το θέμα με τους 7-8 μουσικούς που είναι απαραίτητο να πλαισιώσουν την ορχήστρα για να μπορεί το σχήμα να λειτουργήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Φιλαρμονική. Μην στερείτε τους Θεσσαλονικείς από αυτά τα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας σχήματα».

Για την παρουσία των ΜΑΤ στο Δημαρχείο: «Οι εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν ανάγκη από αστυνομική προστασία όταν έχουν δίκιο. Με αυτό που έκανε η διοίκησή σας, να καλέσετε δηλαδή τα ΜΑΤ στο Δημαρχείο, προσβάλατε τη δημοκρατική ιστορία της Θεσσαλονίκης και τους θεσμούς».

Για το Μετρό: «Τα έργα σταμάτησαν, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, τα εργοτάξια χάσκουν δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους δημότες και τους επαγγελματίες της περιοχής. Τουλάχιστον αντικαταστήστε τις λαμαρίνες με πλέγματα και χαρίστε τα δημοτικά τέλη στους επαγγελματίες που είναι απελπισμένοι. Άλλα λέγατε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνετε ως διοίκηση».

Για τον τουρισμό: «Η απάντηση των Ισραηλινών τουριστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία, σε ερώτηση για τις αιτίες των μειωμένων αφίξεων φέτος στη Θεσσαλονίκη, ήταν φωτογραφίες με σκουπίδια δίπλα σε αξιοθέατα, ζητιάνους στο κέντρο της πόλης, ακόμα και αναφορά για αδέσποτο σκύλο που δάγκωσε τουρίστα!».

Για την εικόνα της πόλης: «Σε επιστολή του, ο μεγαλύτερος και επίσημος φορέας των επαγγελματιών της πόλης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, καταγγέλλει τη κατάσταση μιας πόλης πνιγμένης στα σκουπίδια, την έλλειψη δημοσίων χώρων υγιεινής, τον ανεξέλεγκτο αριθμό επαιτών, τη δράση πορτοφολάδων, τα πεζοδρόμια που βρίσκονται σε κακή κατάσταση και τόσα άλλα, τα περισσότερα στην αρμοδιότητα του Δήμου, και για τα οποία η διοίκηση δεν βρήκε τουλάχιστον το θάρρος να ζητήσει συγνώμη».

Για τα κοιμητήρια Μαλακοπής: «Είναι μακάβρια η καταγγελία αλλά η κατάσταση είναι τραγική». Παρουσιάζοντας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου φωτογραφίες με παρατημένους κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων, λόφους σκουπιδιών, καταγγελίες για πεταμένα σάβανα και υπολείμματα από ρούχα νεκρών μετά από εκταφή, κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για την παντελή εγκατάλειψη των κοιμητηρίων.

Για τα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρία: «Τα επιδόματα δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Όλοι οι δήμοι καθυστέρησαν μεν με την απογραφή, όμως, έχουν δώσει τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους εκτός από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σημειώστε ότι τα άτομα με αναπηρία χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά για την επιβίωση τους αλλά και για τα απαραίτητα φάρμακά τους».

Ο Κώστας Γκιουλέκας κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεών του, ανέγνωσε χαρακτηριστικά αποσπάσματα παλαιότερων συνεδριάσεων Δημοτικών Συμβουλίων απ’ όπου καταδείχθηκε ότι η διοίκηση που ασκεί ο Γιάννης Μπουτάρης είναι τελείως ανακόλουθη με τις τότε τοποθετήσεις του ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη