9 Ιουν 2012

Νέα επίθεση ακροαριστερών σε ακροδεξιό στη Θεσσαλονίκη


Δεν τους άρεσε η μπλούζα που φορούσε, όπως οι χουλιγκάνοι των γηπέδων.
Επίθεση από ομάδα ακροαριστερών, δέχτηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης νεαρός ο οποίος...


φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Υπ. Φιλίππου Δραγούμη λίγη ώρα μετά τη λήξη της αντιναζιστικής πορείας των ακροαριστερών.

Μία νεαρή κοπέλα από το μπλοκ της ακροαριστεράς, πλησίασε τον 21χρονο και του είπε: «Μαλάκα τι μπλούζα είναι αυτή που φοράς; Βγάλε την γιατί θα σου την κάψω». Εκείνος απάντησε: «ότι θέλω θα φοράω. Είναι δικαίωμά μου». Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο νεαρός περικυκλώθηκε από δέκα ακροαριστερούς, οι οποίοι του φώναζαν: «Παλιοφασίστα, κωλοναζί θα σε κάψουμε. Κάποιοι πήγαν να του βγάλουν τη μπλούζα ενώ κάποιοι ψυχραιμότεροι τους εμπόδισαν. Τότε παρενέβησαν περαστικοί οι οποίοι καλούσαν τους ακροαριτερούς, να αφήσουν ήσυχο τον 21χρονο. Το περιστατικό σταμάτησε εκεί.

Όπως δήλωσε σε αυτόπτες μάρτυρες το θύμα της φασιστικής επίθεσης, η μπλούζα δεν ανήκε στον ίδιο αλλά σε φίλο του και την φόρεσε για να πάει στο περίπτερο. «Μετά από αυτό που μου συνέβη θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή» δήλωσε στους περαστικούς ο νεαρός.

(με πληροφορίες από το thestival.gr, που αποκαλεί λανθασμένα "αντεξουσιαστές" τους ακροαριστερούς. Τι αντεξουσιαστές; Αυτοί λυσσάνε να πάρουν -και τυπικά- την εξουσία).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη