13 Ιουν 2012

Τι είπε πάλι ο Αλέξης...

Γράφει για ta xalia ο Χρήστος Νικολαίδης

- Μερικές σκέψεις για το "πρόγραμμα" του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι εκτιμήσεις από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις


Κι όμως το είπε... Είπε ότι δεν ανακοινώνει το πρόγραμμά του για να μην το μάθουν οι...
οχτροί!

Όσοι δεν τον είδατε στη "διακαναλική" πραγματικά χάσατε. Επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας... ξεφούρνισε το εξής:

“Αντίθετα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν σχέδιο, εμείς έχουμε. Δεν μπορούμε να αναλύσουμε. όμως, τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη μάχη για την κερδίσουμε".
Ειλικρινά ζητώ συγνώμη για το ειρωνικό και δηκτικό ύφος αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά! Μου φαίνεται εντελώς παράδοξο για να μην γράψω γελοίο! Ένας επίδοξος πρωθυπουργός, ένας ηγέτης που διεκδικεί την εξουσία να δίνει τέτοιες παιδαριώδεις απαντήσεις!
Πού βαδίζουμε άραγε;
Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόγραμμα, όχι επειδή δεν μπορούσε να γράψει ένα. Αλλά επειδή αισθάνεται ότι πραγματικά δεν το χρειάζεται...
Η επιδίωξή του σήμερα είναι να κερδίσει τις εκλογές. Αυτός είναι ο αυτοσκοπός του. Για να το πετύχει δεν χρειάζεται ούτε σοβαρές προτάσεις, ούτε επεξεργασμένες θέσεις, ούτε Plan B,C,E ή D!
Εάν περίμεναν οι πολιτικοί αναλυτές, οι τεχνοκράτες και τα πολιτικά στελέχη που αναλύουν, επεξεργάζονται και καταρτίζουν προτάσεις και προγράμματα να ζήσουν από τον Αλέξη θα έπρεπε από καιρό να έχουν αλλάξει επάγγελμα γιατί θα πέθαιναν στην πείνα...
Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι εκεί. Όραμα θέλει ο Λαός, αντίδραση αποζητά ο πολίτης, ανατροπή ονειρεύεται το εκλογικό Σώμα, ρήξη με ό,τι συγκροτεί το σήμερα και θάνατο σε ό,τι θυμίζει τα Μνημόνια είναι ο νταλκάς του Λαού... Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν...
Στο πλαίσιο αυτό "δικαιολογούνται" τα όμορφα λόγια, οι θολούρες, τα συνθήματα και τα δήθεν προγράμματα.
Όποιος πουλά αντιμνημονιακό αγώνα, νταηλίκι στη Μέρκελ, "λεφτά υπάρχουν" σε πιο σπορτίφ εκδόσεις και χρεοκοπημένα λόγια σε μία χώρα που έχει ήδη χρεοκοπήσει έχει εξασφαλισμένο εκλογικό ακροατήριο.
Και τη Δευτέρα; Τί γίνεται τη Δευτέρα;
Σήμερα κάποιοι πιστεύουν ότι εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "κάπως" το Μνημόνιο θα μας αφήσει όπως τα ανοιξιάτικα βράδυα: στην ησυχία μας...
Μέγα λάθος! Το Μνημόνιο θα καταργηθεί μόνο εάν επιτευχθούν οι στόχοι του. Τα υπόλοιπα είναι λόγια της επανάστασης, που λέγαμε μικροί μέσα στην κατάληψη του σχολείου μας, μαζί με κάποιον Αλέξη. Οι τρόποι για την επίτευξη αυτή θέλουν σοβαρότητα, συγκρότηση, ενότητα, γνώση και σκληρή δουλειά. Δηλαδή ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και κυρίως να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Το στιλάκι τρεις συνιστώσες λαλούν και άλλες δεκατρείς χορεύουν μπορεί να είναι καμιά φορά χαριτωμένο και ενδιαφέρων... ωστόσο σήμερα δεν είναι το κατάλληλο, μην πω ότι είναι και το καταστροφικό για την περίπτωσή μας.
Άραγε πόσο μυαλό μας έχει αφήσει το κακό μας το χάλι για να τα αντιληφθούμε όλα αυτά;
Πόσο εγκρατείς μπορούμε να σταθούμε μπροστά στην κάλπη την Κυριακή;
Πώς θα γίνει να καταλάβουμε ότι η εύκολη λύση στην πολιτική είναι πάντα η χειρότερη δυνατή;

ΥΓ: Όλοι με ρωτούν για τις "κυλιόμενες", εάν έχω κανα "σιγουράκι". Ακούω διάφορα αλλά μένω στη διαίσθησή μου: το απόλυτο ντέρμπι, με τη διαφορά σήμερα ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους και δύο παράγοντες να δίνουν το νικητή:

1. Το κατά πόσο θα περιοριστεί η αποχή (ήταν στο 35%), ιδίως αυτή των μεγάλων ηλικιών.
2. Το πόσο θα (συνεχίσει να) φυλλοροεί το ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώτος παράγοντας είναι υπέρ της ΝΔ, ο δεύτερος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα (πάντα κατά την άποψή μου), ανάλογα με τη δυναμική που θα αναπτύξει ο καθένας από αυτούς θα προκύψει και ο νικητής. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη