26 Ιουν 2012

Τίτλοι τέλους(;) σήμερα για το ΠΑΣΟΚ

Παρελθόν το σύνθημα:" Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό"
Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις του Ευ. Βενιζέλου με τους Α. Λοβέρδο, Μ. Χρυσοχοίδη και Α. Διαμαντοπούλου, πριν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοινώσει τις....
προτάσεις του για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από το βήμα της αυριανής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Τα σενάρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες ως αργά χθες βράδυ ήταν δύο...

Το πρώτο θέλει τον κ. Βενιζέλο να επανέρχεται και να προτείνει θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον Α. Λοβέρδο και τον Μ. Χρυσοχοίδη, πρόταση την οποία δύσκολα θα αποδεχθούν. Πληροφορίες μάλιστα χθες ανέφεραν, χωρίς να καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν, ότι την ίδια πρόταση ο κ. Βενιζέλος είχε κάνει το βράδυ των εκλογών στους κυρίους Λοβέρδο και Χρυσοχοίδη αλλά με τη συζήτηση της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με βασικά του στελέχη σε πλήρη εξέλιξη, Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης δεν είχαν κάνει την πρόταση Βενιζέλου αποδεκτή.

Το δεύτερο, θέλει τον κ. Βενιζέλο να προσανατολίζεται να ορίσει πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ τον Κ. Σκανδαλίδη και να προτείνει για γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας τον βουλευτή Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλο. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Κουκουλόπουλος σε όσους επικοινώνησαν μαζί του χθες βράδυ απαντούσε ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση και δεν έχει κάνει καμία σχετική κουβέντα. «Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα» απαντούσε στους συνομιλητές του.

Σε κάθε περίπτωση ως πιθανότερο μεταφέρεται το σενάριο όπου ο κ. Βενιζέλος θα αξιοποιήσει νέα στελέχη και θα αφήσει χωρίς κοινοβουλευτικούς ρόλους τα κορυφαία στελέχη που πρόσφατα διαφώνησαν μαζί του στον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Αν ο κ. Βενιζέλος επιλέξει να κάνει ανοίγματα, δεν αποκλείεται η αξιοποίηση στελεχών όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γιάννης Μανιάτης.

Για την – κομβική όπως τη χαρακτηρίζει η Ιπποκράτους - θέση του Διευθυντή της ΚΟ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επιλέγει έναν εκ των Βασίλη Γερανίδη και Βαγγέλη Αργύρη, χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη, ενώ η Φώφη Γεννηματά μάλλον παραμένει στη θέση της εκπροσώπου Τύπου.

Επιβεβαιώνονται πάντως οι πληροφορίες που θέλουν την Άννα Διαμαντοπούλου να αποστασιοποιείται από την Ιπποκράτους και να μη συμμετέχει σε κομματικές διαδικασίες από εδώ και στο εξής.

Αιτία, είναι η υπουργοποίηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στο Παιδείας, καθώς ο κ. Παπαθεοδώρου υπήρξε ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός του νόμου για τα ΑΕΙ.

Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα την κ. Διαμαντοπούλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι συζητείται το όνομα του κ. Παπαθεοδώρου για τη θέση του υφυπουργού Παιδείας να στέλνει sms στον κ. Βενιζέλο ζητώντας του να μη δεχθεί μία τέτοια πρόταση και στη συνέχεια Βενιζέλος και Διαμαντοπούλου να μιλούν και τηλεφωνικά σε μία συνομιλία όπου επικράτησε ένταση.

Σημείο ρήξης ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν που εμφανίζει στελέχη όπως τον Α. Λοβέρδο, τον Γ. Ραγκούση, τον Π. Γερουλάνο κ.α. να έχουν παραβιάσει τον κανόνα των προσλήψεων στο δημόσιο με όλους τους πρώην υπουργούς να απαντούν δημοσίως διαψεύδοντας αυτήν την έκθεση, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι αυτό το θέμα θα έχει συνέχεια.

Του Γιάννη Καμπουράκη στο 24h.gr


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη