14 Ιουν 2012

Ανεβασμένο το ηθικό του ΠΑΣΟΚ

Μια αίσθηση ανάτασης από τα ψυχολογικά τάρταρα που ήταν βυθισμένο μέχρι πρότινος, διαχέεται πλέον στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα, όντας αντιμέτωπο με τον απόηχο της δυσκολότερης οικονομικά διετίας, από..
τον πόλεμο και μετά.
Η αισθητά μεγαλύτερη άνεση του Βαγγέλη Βενιζέλου να έρχεται σε επαφή με τον αφρό των ευρωπαίων ηγετών και συγκεκριμένα τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ προ ημερών και τον Ιταλό ηγέτη Μόντι, μόλις προχθές, του έχει δώσει μία ψυχολογική ανάσα και ένα προβάδισμα εντυπώσεων, κάτι που αποτυπώνεται ελαφρά και στις δημοσκοπήσεις.
Συγκεκριμένα, μετρήσεις θέλουν το ΠΑΣΟΚ, να αμύνεται δύσκολα αλλά αποτελεσματικά μέσα στο δυσμενέστερο περιβάλλον της Ιστορίας του και να κατορθώνει να κρατάει τα ποσοστά του, ή να χάνει ανεπαίσθητα. Δηλαδή, κάποια δέκατα.
Την ίδια, όμως, στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάποιοι που μετακινούνται προς τον Σύριζα ή τη Ν.Δ., φαίνεται να είναι λιγότεροι από όσους δηλώνουν ότι σκέπτονται να επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί ανήκουν στο 15% των αναποφάσιστων και η απόφασή τους, μάλλον θα ευνοήσει την Ιπποκράτους.
Στο Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου που έγραψε σημαντικές σελίδες στον χώρο της κεντροαριστεράς και της χώρας, περιμένουν την έκβαση της πιο σκληρής μάχης που δίνει, με κομμένη κυριολεκτικά, την ανάσα.

Αναποφάσιστος ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη