12 Ιουν 2012

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τις καθυστερήσεις στο Μετρό -φάντασμα

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για το έργο κατασκευής του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επισημαίνει τα εξής:
Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και ακυβερνησία της χώρας έδωσε την ευκαιρία στον ανάδοχο- εργολάβο να πιέζει μέσα από την επιβράδυνση των εργασιών και την μη καταβολή των ..
δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, για επιπλέον χρήματα πέραν των προβλεπόμενων στην Σύμβαση.
Είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης είναι πλήρως εξασφαλισμένη από το Δημόσιο με πόρους από τα Κοινοτικά Προγράμματα και τα εγκεκριμένα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων .Είναι, επίσης, γνωστό ότι η Εταιρεία του Δημοσίου, «Αττικό Μετρό Α.Ε» που εποπτεύει την κατασκευή του έργου, δεν οφείλει ούτε ένα Ευρώ στον εργολάβο. Ακόμα είναι γνωστό, ότι όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2009 είχε περάσει το 60% του χρόνου κατασκευής όπως προβλέπεται από την Σύμβαση του 2006 και είχε κατασκευαστεί περίπου μόνο το 8% του έργου. Είχαν πιστοποιηθεί εργασίες μόνο 110 εκατ. ευρώ από τα 1,1 δις € του συνολικού προϋπολογισμού του. Έργου. Το έργο ουσιαστικά απεγκλωβίστηκε και σήμερα δεν υπάρχει ούτε πρόβλημα χρηματοδότησης, ούτε τεχνικό.
Δημοπρατήθηκε η επέκταση προς Καλαμαριά και μέσα στο μήνα θα έχει ανάδοχο. Είναι σε εξέλιξη μελέτες για την πρώτη γραμμή δυτικά, την οδό Λαγκαδά μέχρι τα νοσοκομεία και ολοκληρώνεται η χάραξη για τη δεύτερη γραμμή προς τους δήμους των δυτικών συνοικιών μέχρι το σταθμό των ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, καθώς και η γραμμή από την Μίκρα μέχρι το Αεροδρόμιο και από το Πανεπιστήμιο την Τούμπα και την Χαριλάου.
Η κατασκευάστρια ιδιωτική κοινοπραξία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες που έχει σταματήσει το τελευταίο διάστημα, να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να σταματήσει η ταλαιπωρία των επαγγελματιών και των κατοίκων.
Το ΜΕΤΡΟ είναι το σημαντικότερο έργο για την πόλη και η κατασκευή, τόσο της πρώτης γραμμής, όσο και των επεκτάσεων ανατολικά και δυτικά, είναι ζωτικής σημασίας για την Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της.
Το Γραφείο Τύπου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη