1 Ιουν 2012

Ποιός είναι πατριώτης;

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:
Ο Έλληνας που αγαπάει ανυστερόβουλα την Πατρίδα του και είναι έτοιμος να θυσιάσει και την ίδια του τη ζωή για την Εθνική της Ανεξαρτησία και την Ελευθερία της.
Ο Έλληνας, που αυτήν του την αγάπη για την Πατρίδα, την κάνει τρόπο ζωής και την εφαρμόζει με..
κάθε τρόπο στην καθημερινότητά του.
Ο Έλληνας που ήταν και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Πατρίδα, που ποτέ δεν φοροδιέφυγε και που καλείται σήμερα να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα μας και για την οποία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.
Ο Έλληνας που ζητάει αποδείξεις για τις αγορές του και συμβάλλει κι αυτός με τον τρόπο του στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ο Έλληνας που προτιμάει τα ελληνικά προϊόντα.
Ο Έλληνας που διατηρεί τις όποιες οικονομίες του σε ελληνικές τράπεζες και δεν τις φυγαδεύει στο εξωτερικό.
Ο Έλληνας που είναι αλληλέγγυος ηθικά και υλικά στον αναξιοπαθούντα συμπατριώτη του.
Ο Έλληνας που πάνω από οποιοδήποτε κομματικό, συντεχνιακό, οπαδικό συμφέρον, βάζει το συμφέρον της Πατρίδας.
Ο Έλληνας που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, που δεν βρομίζει τις παραλίες, τα δάση, τους δρόμους και τη γειτονιά του.
Ο Έλληνας που πιστεύει, παρά την πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε, στις Προαιώνιες Αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, σε πείσμα της Παγκοσμιοποίησης που επιδιώκει να μας μετατρέψει σε άβουλα καταναλωτικά όντα χωρίς συνείδηση και ταυτότητα.
Ο Έλληνας που είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος και για τον οποίο ο Πατριωτισμός είναι ταυτόσημος με τον Ανθρωπισμό.
Ο Έλληνας Αστυνομικός που παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους, είναι έτοιμος να θυσιάσει και τη ζωή του, για την ασφάλεια των Συμπατριωτών του, που διακατέχεται από Συναδελφική Αλληλεγγύη και δεν είναι αντισυνάδελφος.
Ο Έλληνας Στρατιωτικός που παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους, είναι έτοιμος να θυσιάσει και τη ζωή του για την ασφάλεια της Πατρίδας και την Εθνική της Ανεξαρτησία.
Ο Έλληνας Συνδικαλιστής που είναι ακομμάτιστος και αδέσμευτος και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Συναδέλφων του, χωρίς να προσδοκά ανταλλάγματα από το Συνδικαλισμό.
Ο Έλληνας για τον οποίο η Ελληνική Σημαία είναι ένα Σύμβολο Ιερό που περικλείει τη Συλλογική μας Ψυχή και όχι ένα άψυχο κομμάτι πανί.
Ο Έλληνας που έχει πάντοτε μέσα στην καρδιά του την Ελληνική Σημαία και δεν την θυμάται μόνο στις Εθνικές Επετείους.
Ο Έλληνας που δεν έχει χάσει το φιλότιμο, τη λεβεντιά και την περηφάνια του.
Ο Έλληνας, τέλος, που γεννιέται, ζει και πεθαίνει σαν γνήσιος Έλληνας.

Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Αντ/πος στην Π.Ο,ΑΣ.Υ., Μέλος του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α Θεσσαλονίκης, Ιδρυτικό Μέλος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» paschaellas.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη