6 Ιουν 2012

Βίντεο - ντοκουμέντο: Καψής - Τράγκας - Λαλιώτης

Το βίντεο είναι ιστορικό, από πολλές απόψεις. Το σημαντικότερο είναι, ό τρόπος που απολογείται ο Λαλιώτης, για το ότι συνέχισε τη σύμβαση με τη Hochtief για..
το αεροδρόμιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Προεκλογικά ξεκίνησε λέγοντας "θα καταργήσουμε τη σύμβαση", στη συνέχεια  η κατάργηση έγινε "επαναδιαπραγμάτευση" και μετά ήρθε η απολογία, του πόσα κέρδη αποκομίσαμε από την επαναδιαπραγμάτευση. Ακριβώς -μα ακριβώς- αυτά που θα λένε, όποιοι εκλεγούν στις προσεχείς εκλογές: φυσικά -όποιοι κι αν είναι- δεν θα καταργήσουν κανένα μνημόνιο, αλλά θα αλλάξουν δυό-τρία πραγματάκια με κάποια ισοδύναμα και θα παρουσιάζουν ως κέρδη τις λίγες αλλαγές. Για παράδειγμα, θα αυξήσουν το επίδομα ανεργίας κατά 50 ευρώ, αλλά θα αυξήσουν και το χαρτόσημο ενοικίων ισόποσα ή τη συμμετοχή στα φάρμακα ή κάτι παρόμοιο, οπότε το "ταμείο" θα είναι ίδιο, αλλά θα επαναλαμβάνουν ότι "πέτυχαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις την αύξηση του επιδόματος ανεργίας".
Αυτό είναι η πολιτική: ατέλειωτο παπατζηλίκι (από όλους, μέχρι το πιό μικρό κόμμα, όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι, αλλά επειδή δεν γίνεται αλλιώς).

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη