20 Ιουλ 2012

38 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της εισβολής στην Κύπρο

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Συμπληρώνονται, σήμερα, 38 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Τριάντα οκτώ χρόνια κατοχής και παράνομου εποικισμού μεγάλου τμήματος των εδαφών ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μέλους των Η.Ε. και της Ε.Ε. Αλλά και βανδαλισμών σε βάρος των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, των μοναστηριών και των εκκλησιών μας.
Οι Απανταχού Έλληνες τιμούμε σήμερα τους ηρωικούς πεσόντες στην άνιση εκείνη μάχη και ανανεώνουμε το κοινό μας χρέος προς τη μαρτυρική Μεγαλόνησο και τους αδελφούς μας Έλληνες της Κύπρου.
Ενωμένοι και αποφασιστικοί συμπαρατασσόμαστε στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Λύση που να οδηγεί σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς εποίκους και στρατεύματα κατοχής. Λύση που να είναι ευρωπαϊκή, δημοκρατική και λειτουργική. Διότι, αν δεν είναι λειτουργική, δεν θα είναι βιώσιμη. Κι αν δεν είναι βιώσιμη, δεν θα είναι λύση».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη