Αυτές τις ημέρες η Αττική, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα, ζει στον ρυθμό της διακοπής της αναλογικής τηλεόρασης στην Αττική. Στις 20 Ιουλίου από την Digea για τα ιδιωτικά κανάλια σε πρώτη φάση και 17 Αυγούστου από την ΕΡΤ . Περίπου 4,5 εκατομμύρια κάτοικοι δηλαδή ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος που κατοικεί στην Αττική ,θα κάνει λήψη μόνο ψηφιακή. Αυτό σημαίνει …τέλος εποχής για την Αναλογική Τηλεόραση στην Αττική.
Σε ότι αφορά την υπόλοιπη χώρα και αναφερόμαστε για τις περιοχές που δεν μπορούν ακόμη να κάνουν χρήση της Ψηφιακής τεχνολογίας, το εγχείρημα της Αττικής τους δημιουργεί την προσδοκία ότι, γρήγορα θα έρθει και η δική τους σειρά.
Καρδιά του συστήματος ,όπως και στην Αναλογική Εκπομπή, ο Υμηττός η «ο Τρελλός» ,όπως των αποκαλούν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής ,λόγω των τρελλών και απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Υμηττό .Αντίστοιχο Κέντρο για την Βόρειο Ελλάδα είναι ο Χορτιάτης στην Θεσσαλονίκη.
Με την ευκαιρία διακοπής των αναλογικών προγραμμάτων από το κέντρο εκπομπής Υμηττού αλλά και του Χορτιάτη αργότερα ,θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφερθώ στον άνθρωπο που επέλεξε τα δύο αυτά κέντρα για Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές εκπομπές.
Πρόκειται για τον απόστρατο ταξίαρχο του τεχνικού Σώματος Ιωάννη Μητσιάδη ,που τον περασμένο χρόνο έφυγε από κοντά μας , πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών
Καταγόμενος από ένα φτωχό χωριό της Ηπείρου, μέλος πολυπληθούς οικογένειας κατατάχθηκε στον Στρατό για να επιβιώσει.
Ασχολήθηκε με τις τηλεπικοινωνίες και στην συνέχεια με την ραδιοφωνία και την Τηλεόραση .
Διετέλεσε πρώτος Διοικητής της ΣΕΤΗΛ από όπου απεφοίτησαν και οι πρώτοι ραδιοηλεκτρολόγοι τεχνικοί που στελέχωσαν διάφορες υπηρεσίες ,οργανισμούς και επιχειρήσεις .Ήταν συγγραφέας τεχνικών εγχειριδίων του Ιδρύματος Ευγενίδη .Συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης για την καθιέρωση της Έγχρωμης Τηλεόρασης στην Ελλάδα και πολλά άλλα .
Είχε την τύχη να προλάβει και την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών στο τέλος της δημιουργικής ,της ταπεινής και ιδιαίτερα χρήσιμης για τον τόπο μας ζωής του. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ενδιαφερόταν και παρακολουθούσε τις τεχνολογικές εξελίξεις.
Είχα την χαρά να συνεργασθώ μαζί του εποικοδομητικά για πολλά χρόνια και με τίμησε με την φιλία του μέχρι και το τέλος της ζωής του.
Αυτά για την Ιστορία και με την ευκαιρία του Ιστορικού εγχειρήματος του τερματισμού των Αναλογικών εκπομπών από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού.
Βασίλης Γκόλτσιος .Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.