23 Ιουλ 2012

Στη λογική του ΠΑΣΟΚ ο Αρης

Το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιστορική πολιτική διαδρομή στη χώρα και ο ποδοσφαιρικός Αρης μία πολύχρονη διαδρομή στον αθλητισμό.
Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ως ένα λαϊκό κόμμα το οποίο ήταν ο συμπαραστάτης του εργάτη, του αγρότη και του φοιτητή. Το Σοσιαλιστικό κόμμα κυβέρνησε από..
το 1981 περισσότερο από δύο δεκαετίες τη χώρα. Η ιδρυτική διακήρυξη όμως στη διαδρομή φάνταζε ως ένα πολιτικό απολίθωμα. Τα στελέχη του πλανεύτηκαν από τη δόξα και το χρήμα της εξουσίας, ορισμένα από αυτά ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές της πολιτικής ηθικής, και σιγά σιγά το ΠΑΣΟΚ άρχισε να φθείρεται και να αποκτά όλες τις παθογένειες ενός κόμματος εξουσίας.
Τα πολιτικά του πιστεύω εξανεμίσθηκαν και συγχρόνως η εμπιστοσύνη των οπαδών του. Ετσι το εκλογικό του ποσοστό έφτασε εκεί που ήταν όταν πρωτογεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αρης σε δύο χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής. Γνώρισε μεγάλη ακμή στα τέλη της δεκαετίας του ’60, αποτέλεσε επί σειρά ετών μία από τις αξιομνημόνευτες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της χώρας, έγινε η ομάδα του λαού του από το 2003 και τώρα παλεύει για την επιβίωση του, προδομένος απ’ αυτούς που τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος να εξυγιάνουν την ομάδα και να την καταστήσουν οικονομικά αυτόφωτη.
Η είσοδος στο άρθρο 44 θεωρητικά ήταν αφετηρία για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, αλλά ο διοικητικός παραλογισμός, η απειρία και η παράκρουση που γεννά η εξουσία έφερε τον Αρη να παλεύει με την επιβίωση του φορτωμένος με περίπου 25 εκ. χρέη στην πλάτη του.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ίσως είναι σε χειρότερη θέση απ’ ότι στο καλοκαίρι του 2003 που δεν είχε μαντήλι για να κλάψει, λεηλατημένη από ο πέρασμα του Ζαχουδάνη. Στην ουσία δηλαδή μέσα σε εννέα χρόνια επέστρεψε εκεί απ’ όπου την πήρε ο Σκόρδας με την υποστήριξη του κόσμου με κύριο μέλημα την οικονομική της εξυγίανση. Τραγωδία για μία ομάδα που στηρίχθηκε υπερβολικά από τον κόσμο της μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Κι αυτό γιατί οι διοικούντες ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές και διασπάθισαν τα έσοδα τυφλωμένοι από τη δόξα της… καρέκλας.
Μέσα στην απελπισία τους οι νεόκοποι παράγοντες προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα προχωρούν σε διάφορες ενέργειες. Μεταξύ των άλλων κάνουν την Δευτέρα (23/7) και ραδιομαραθώνιο. Εκτιμώ ότι η επιλογή τους είναι ερασιτεχνική για ένα σωματείο με την ιστορία του Αρη και η ιδέα δεν διεκδικεί Οσκαρ ευφυΐας. Το χειρότερο στον ραδιομαραθώνιο θα εμπλακούν και οι ρεπόρτερ της ομάδας. Οι έχοντες δηλαδή θεσμικό ρόλο να κρίνουν την εξουσία θα «πλαγιάσουν» με αυτήν. Κι εδώ δεν κολλάει το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Bus
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη