9 Ιουλ 2012

Και την Όλγα είδε ο Απόστολος στην Αθήνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο γραφείο της Υπουργού στην Αθήνα.
Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την Υπουργό για τις δράσεις που πραγματοποιούνται μέσα από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την τουριστική προβολή της
περιοχής και ζήτησε τη στενότερη συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με το επανασυσταθέν Υπουργείο Τουρισμού, έτσι ώστε να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι ακόμα και στη φετινή πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο, με τις πολλές ακυρώσεις για όλη τη χώρα, η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μικρή αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό.
Η κα Κεφαλογιάννη εξέφρασε τη βούλησή της να στηρίξει την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης με κάθε τρόπο, αλλά και την απόφασή της να υπάρξει πλέον ένας συντονισμένος τρόπος προβολής και δράσεων για όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την Υπουργό για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία προς τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία γενικότερα και ζήτησε να υπάρξει πίεση και από το Υπουργείο Τουρισμού για να λυθεί το πρόβλημα της βίζας, το οποίο εφόσον εκλείψει, θα υπάρξει και νέα αύξηση στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας. Παράλληλα, ζήτησε από την κα Κεφαλογιάννη να ενισχύσει την πρότασή του για μείωση του φόρου αεροδρομίου (Σπατόσημο), στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου αυτό να γίνει πιο ελκυστικό για τις αεροποριές εταιρείες και να αυξηθούν έτσι οι αεροπορικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τον υπόλοιπο κόσμο.
Επιπλεόν, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης παρουσίασε στην κα Κεφαλογιάννη τον σχεδιασμό για την πραγματοποίηση στη Θεσσαλονίκη ενός Εμπορικού Φεστιβάλ αντίστοιχου με το Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης,


με τη συνεργασία των αρχών από τη γειτονική χώρα και ζήτησε να υπάρξει σε αυτή την πρωτοβουλία η συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού, για να μπορέσει να στηθεί σε στέρεες βάσεις.
Τέλος ο κ, Τζιτζικώστας πρότεινε στην Υπουργό να πραγματοποιηθεί για φέτος η Σύνοδος τωνΥπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη.
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ενημέρωσε την Υπουργό για την πολύ καλή συνεργασία όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και αναφέρθηκε και στο έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον αν. Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη