25 Ιουλ 2012

Συνεχίζει τις επαφές στην Αθήνα ο Τζιτζικώστας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ΑπόστολοςΤζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με υπουργούς της νέαςκυβέρνησης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Εμπορίου και Βιομηχανίας, Θανάση Σκορδά. Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης έθεσε το θέμα των... ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και υλικά πρώτης ανάγκης που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, του ζήτησε να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νεφρολόγου που εκκρεμεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και να υπογραφεί το ένταλμα πληρωμής για να προμηθευτούν φίλτρα αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,προκειμένου να μπορέσουν να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών.


Επίσης, του παρουσίασε τα προβλήματα πουπαρουσιάζει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζεται στηνΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε να υπάρξουν τρεις συγκεκριμένεςβελτιώσεις, έτσι ώστε να σταματήσουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούνκάθε χρόνο τις καθυστερήσεις στην έναρξή του, να μειωθεί το λειτουργικό κόστοςτου προγράμματος και να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η όχληση από τακουνούπια. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τονΥπουργό να αποδεσμευτεί το κόστος υλοποίησης του προγράμματος από το ΠρόγραμμαΔημοσίων Επενδύσεων και να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να αποφεύγεταιη γραφειοκρατία που κάθε χρόνο προκαλεί καθυστερήσεις στην έναρξη τουπρογράμματος.


Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει διεύρυνση τηςγκάμας των επιτρεπόμενων φαρμάκων, έτσι ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός καινα μειωθεί το κόστος εφαρμογής του προγράμματος και παράλληλα να επιλεγούν πιοαποτελεσματικά φάρμακα από τα υπάρχοντα. Τέλος, πρότεινε στον Υπουργό ναμεταφερθεί η αρμοδιότητα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματοςκαταπολέμησης των κουνουπιών, με όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους,στις αιρετές Περιφέρειες.

Κατά τηνσυνάντησή του κ. Τζιτζικώστα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά,συζητήθηκε το θέμα της συνένωσης της ΔΕΘ με τη HELEXPO, όπου ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δρομολογούμενη συνένωση των δύο εταιρειών, ένα θέμαπου είχε θέσει και στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ακόμη, συζητήθηκε τοθέμα του παράνομου εμπορίου, το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, έχειλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη και προκαλεί τεράστια ζημιά σταεμπορικά καταστήματα, χωρίς οι υπεύθυνοι φορείς να κάνουν κάτι για νασταματήσει αυτό το φαινόμενο. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργόνα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και συζήτησανθέματα ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Σκορδά στη Θεσσαλονίκηστις 31 Ιουλίου.


Τέλος,συζητήθηκε το θέμα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, για τον οποίο οΑντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει το νομικόπλαίσιο και, εκτός από την εποπτεία, να περάσει η συνολικά η αρμοδιότητα και ηλειτουργία του, στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε επίσης στον Υπουργόπως στην περίπτωση που τεθεί θέμα κατάργησης του Οργανισμού Λαϊκών ΑγορώνΘεσσαλονίκης, ως φορέα του δημοσίου, να μην γίνει συγχώνευσή του με τονΟργανισμό Λαϊκών Αγορών της Αθήνας, αλλά να ενσωματωθεί ως δομή στην αιρετήΠεριφέρεια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη