13 Ιουλ 2012

Ο Τρίμης υπερασπίζεται μόνο τους ΣΥΡΙΖΑιους δημοσιογράφους

Ανεξαρτησία για τους αυτοαποκαλούμενους "αριστερούς" συνδικαλιστές είναι να φιμώνονται όσοι δημοσιογράφοι δεν υπακούουν στις ιδεοληψίες της παγκοσμιοποίησης, του εθνομηδενισμού και του νεοταξικού αμερικανοτραφούς ιμπεριαλιστικού αριστερισμού.

"Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ (Δημήτρης Τρίμης) έκανε...
μια έντονη δήλωση προάσπισης της ανεξαρτησίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και των δημοσιογράφων της με αφορμή επικρίσεις ενός συμβούλου του Σαμαρά για μια συνέντευξη του Τσίπρα στη ΝΕΤ.
Μπράβο του προέδρου που ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης.
Αλλά δεν θυμάμαι να έχει κάνει καμία ανάλογη δήλωση όταν πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης έχουν μπει στο στόχαστρο (με πολύ πιο επιθετικό, συκοφαντικό ή βίαιο τρόπο…) άλλων πολιτικών παραγόντων, ομάδων ή κομμάτων - συμπεριλαμβανομένου και του Τσίπρα!..
Πράγμα που σημαίνει είτε ότι η ελευθερία του Τύπου αφορά μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία δημοσιογράφων ή μέσων ενημέρωσης, είτε ότι ο πρόεδρος τρεις σκασίλες έχει για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Τύπου, απλώς υπερασπίζεται τα φιλαράκια του όταν τους την πέφτουν οι άλλοι.
Δεν θέλω να είμαι αυστηρός με τους προέδρους. Ισα, ίσα. Θα δεχτώ ότι κάνουν τη δουλειά τους όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται καλύτερα.
Ενδεχομένως πιστεύουν πως το ζητούμενο είναι να προστατεύουν κάποιους δικούς τους εναντίον κάποιων άλλων.
Να μάχονται, δηλαδή, «περί πάρτης».
Καμία αντίρρηση αφού αυτό τους αρέσει. Το ερώτημα είναι αν κάτι τέτοιο έχει πραγματικά ανάγκη η πατρίδα!"

από άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα ΝΕΑ, με τίτλο "Περί Πάρτης"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη