10 Ιουλ 2012

Το κράτος, ο μεγαλύτερος μπαταχτσής!

Όταν ο πολίτης χρωστά στο κράτος, το κράτος σου παίρνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Τί γίνεται όμως όταν εκείνο χρωστά μερικά εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι χθες ήταν υγιέστατες και απασχολούν εκατοντάδες άτομα προσωπικό; Τρανό παράδειγμα δυο επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα διαγνωστικά κέντρα "Αριστοτέλειο" και "Υγεία Αμπελοκήπων", στα οποία ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστά περίπου...
5 εκατομμύρια ευρώ.
Σε επιστολή που έστειλε στην κεφαλή του ΕΟΠΥΥ, κύριο Βουδούρη, αλλά και στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο διευθύνων σύμβουλος των δυο διαγνωστικών, Μιχάλης Δώρης, καταγγέλλει πως "είναι διαπιστωμένο ότι δεν υπάρχει ίση μεταχείριση" στην εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ διότι "άλλες εταιρίες (άλλα διαγνωστικά κέντρα δηλαδή) έχουν ευνοηθεί κι έχουν εισπράξει τις απαιτήσεις τους μέχρι και τον Μάρτιο του 2012, ενώ κάποιες άλλες μεταξύ των όποιων και οι παραπάνω αναφερόμενες δύο,  δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ για το τρέχον έτος, πόσο μάλλον για τις απαιτήσεις μέχρι 31-12-2011".

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δώρης προς τον κ. Βουδούρη:
"Σας γνωρίζω ότι είμαι Δ/νων Σύμβουλος έξι ιατρικών ανωνύμων εταιριών – ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, όπου συνολικά απασχολούνται περί τα 100 άτομα προσωπικό. Σας γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις των παραπάνω εταιριών από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σε 5.000.000,00€ περίπου και αφορούν την περίοδο έως και 31-12-2011 και είναι ως εξής:

Τα δυο τελευταία χρόνια οι πληρωμές που έχουν γίνει είναι ελάχιστες σε σχέση με τις υποχρεώσεις των εταιριών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές όπως : πληρωμές μισθών, εργοδοτικών εισφορών, φόρων, προμηθευτών κλπ. Επιπρόσθετα αντιμετωπίζουμε καταγγελίες εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας και ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από την επιθεώρηση εργασίας αλλά και το ΙΚΑ εναντίον μου, καθώς και αγωγές εναντίον των εταιριών από τους προμηθευτές μας.

Εκτός από τις απαιτήσεις μας από τα ασφαλιστικά ταμεία των προηγούμενων ετών κατά τα ανωτέρω , έχουν δημιουργηθεί νέες απαιτήσεις μας από τον ΕΟΠΥΥ (το ποσό ανέρχεται περίπου στα 1.300.000,00€).

Και ενώ οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί είναι ότι οι πληρωμές θα γίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα δυστυχώς δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Στα Διαγνωστικά εργαστήρια «Ι.Δ.Ε. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΙΑΕ» καθώς και το «ΙΔΕ ΥΓΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΙΑΕ» ενώ οι υποβολές ετοιμάστηκαν σύμφωνα με τις ημερομηνίες που είχαν δοθεί (25/4/2012) δυστυχώς καμία εξόφληση από το 2012 δεν έχει γίνει από τον ΕΟΠΥΥ. Μόνο για τα δύο αυτά διαγνωστικά το σύνολο των υποβολών ανέρχεται στα 700.000,00€. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι οι εκκαθαρίσεις των υποβολών έχουν γίνει έως και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους για την Θεσσαλονίκη και αρνούνται να εκκαθαρίσουν τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Είναι διαπιστωμένο ότι δεν υπάρχει ίση μεταχείριση στην πληρωμή, διότι άλλες εταιρίες έχουν ευνοηθεί κι έχουν εισπράξει τις απαιτήσεις τους μέχρι και τον Μάρτιο του 2012, ενώ κάποιες άλλες μεταξύ των όποιων και οι παραπάνω αναφερόμενες δύο, στις οποίες είμαι διευθύνων σύμβουλος, δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ για το τρέχον έτος, πόσο μάλλον για τις απαιτήσεις μέχρι 31-12-2011 κι ενώ είναι πλήρως τακτοποιημένες Φορολογικής και Ασφαλιστικής ενημερότητας και είναι εκκαθαρισμένες από τον ΕΟΠΥΥ.

Υγιέστατες επιχειρήσεις στο χώρο της Π.Φ.Υ. που παρέχουν με συνέπεια τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους κι απασχολούν συνολικά 100 άτομα προσωπικό έχουν οδηγηθεί εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς εντελώς άδικα κι ανυπαίτια στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης.

Για τους λόγους που προαναφέραμε θα πρέπει να ενδιαφερθείτε κι άμεσα να ανταποκριθείτε για την αποπληρωμή των απαιτήσεων των κάτωθι εταιριών".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη