24 Ιουλ 2012

Τα είπαν Τζιτζικώστας-Δένδιας

Συνάντηση με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα. Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της...
προστασίας του Σειχ Σου. Τον ενημέρωσε για τις εκτάσεις που κάηκαν από την τελευταία πυρκαγιά και τόνισε ότι η διατήρηση της βάσης των Canadair στη Θεσσαλονίκη και οι ρίψεις που πραγματοποίησαν, αλλά και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνέβαλαν στη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς και στον περιορισμό των καμένωνεκτάσεων.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον κ. Δένδια το πρόβλημα που υπάρχει με το σύστημα παρακολούθησης του Σειχ Σου με κάμερες, το οποίο αν και έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, δεν έχει τεθείακόμα σε λειτουργία και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για να ξεπεραστούν ταπροβλήματα γραφειοκρατίας και να τεθούν σε λειτουργία οι κάμερες το συντομότερο δυνατό, καθώς θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την κρισιμότητατου θέματος και την ανάγκη να τεθούν οι κάμερες σε λειτουργία την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, θα δρομολογήσει τη λύση τουζητήματος, όπως ανέφερε στον κ. Τζιτζικώστα.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με ταυπηρεσιακά κενά που υπάρχουν στις μονάδες της Θεσσαλονίκης σε αστυνομία καιπυροσβεστική και ζητήθηκε από τον Υπουργό η ενίσχυση των δυνάμεων για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και την καλύτερη προστασία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη