3 Ιουλ 2012

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει ένα... ενδεχόμενο(;) "θανάσιμο κυβερνητικό σφάλμα" του Σαμαρά!!


Του Άδωνι Γεωργιάδη
(άρθρο με τίτλο: Τι πρέπει να κάνουμε)


Τα τελευταία τρία χρόνια απ’ όταν και άρχισε να φαίνεται ότι η χρεοκοπία και η συνακόλουθη έξοδός μας από τις Αγορές ήταν αναπόφευκτη, διαρκώς το πολιτικό μας σύστημα αποδεικνύεται..
ανίκανο και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αλλά και να πείσει την Κοινωνία για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Στην πρώτη φάση ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου ως Αντιπολίτευση που όχι μόνον αρνήθηκε στον Κ. Καραμανλή κάθε βοήθεια για να ξεφύγουμε από την κρίση, αλλά αντιθέτως ζητούσε επιμόνως εκλογές, προσθέτοντας στην οικονομική και πολιτική κρίση.

Όταν τελικά το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία, βρέθηκε αντιμέτωπο με όλες του τις υποσχέσεις και έχασε πολύτιμο χρόνο επιταχύνοντας την πορεία μας προς την πτώση μέχρι τον μοιραίο Μάιο του 2010 και το πρώτο Μνημόνιο. Τότε το ΠΑΣΟΚ εντελώς ακατανόητα αποφάσισε να αναλάβει μόνο του όλο το κόστος της αναγκαστικής δημοσιονομικής μας προσαρμογής και αντί να ζητήσει την υπερψήφιση του πρώτου Μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία από την Βουλή ή τότε Δημοψήφισμα για την παραμονή μας στο Ευρώ, προχώρησε μόνο του. Έτσι δόθηκε η εντύπωση ότι υπήρχαν και από αλλού διαθέσιμα λεφτά (Ρωσία και Κίνα), τα οποία η Ελλάς για λόγους συνωμοσίας δεν πήρε. Σύντομα στο οικονομικό μας πρόβλημα προστέθηκε ένα τεράστιο ζήτημα πολιτικής νομιμοποιήσεως που συνοψίσθηκε στο προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «αποφασίσατε χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς εσάς».

Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα το οποίο κυρίως όλα αυτά τα χρόνια είχε μάθει να αντιμετωπίζει το Κράτος ως λάφυρο, αντιμέτωπο με τα σπλάχνα του αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες ούτως ή άλλως μεταρρυθμίσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις αντιδραστικές δυνάμεις εντός της Χώρας να δυναμώσουν αλλά και σε πολλές δυνάμεις εντός ΕΕ να θεωρήσουν σιγά σιγά την Ελλάδα ως «χαμένη περίπτωση».

Η πολιτική νομιμοποίηση θεραπεύτηκε εν μέρει με την Κυβέρνηση Παπαδήμου για ένα πολύ μικρό όμως χρονικό διάστημα και σύντομα η προϊούσα επιδείνωση την οικονομικών μας μεγεθών οδήγησε στα ίδια προβλήματα. Έτσι φθάσαμε στην διπλή εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου, η οποία ευτυχώς είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία της παρούσης Κυβερνήσεως Σαμαρά  αποτελούμενη από τα τρία κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Είναι χωρίς καμία αμφιβολία αυτή η Κυβέρνηση η τελευταία μας ευκαιρία, ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί όπως οι προηγούμενες, κυρίως από αδράνεια και έλλειψη αποφασιστικότητας.

Η Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, που ήδη έχει ξεκινήσει και που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε κάποια θετικά αποτελέσματα δεν πρέπει να μας απομακρύνει από τον κεντρικό στόχο που από την αρχή θα έπρεπε να έχουμε θέσει, να φτιάξουμε επιτέλους το Κράτος μας. Το πρόβλημα δεν είναι το τι θα κάνει η Ευρώπη αλλά το τι θα κάνουμε εμείς.

Ναι χρειαζόμαστε ανάσες από την ΕΕ. Ναι το Πρόγραμμα είχε λάθη από την αρχή, ήταν υπερβολικά φιλόδοξο. Ναι πρέπει η ρύθμιση για την Ιταλία και την Ισπανία σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών τους να ισχύσει και για μας, ναι χρειαζόμαστε επιμήκυνση αλλά και όλα αυτά να μας τα δώσουν και άλλα τόσα, πάλι θα χρεοκοπήσουμε όσο το Κράτος μας συνεχίζει να χάνει λεφτά από παντού.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι περιθώρια για συμβιβασμούς, για να μετριάσουμε το όποιο πολιτικό κόστος, για να βολέψουμε τους δικούς μας δεν υφίστανται πλέον.

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για γρήγορες, μέσα στο καλοκαίρι Αποκρατικοποιήσεις, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες και πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά η Κυβέρνηση πρέπει χωρίς δισταγμό να αναμετρηθεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που κρατούν την Ελλάδα πίσω όλες αυτές τις δεκαετίες. Δεν θα έχουμε πολύ χρόνο, το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο, μετά θα είναι πολύ αργά πάλι. Όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο.

ΥΓ. Εάν η τοποθέτηση του κ. Φωτόπουλου (συγγνώμη Παπαθεοδώρου) στο Υπουργείο Παιδείας συμβολίζει την υπαναχώρηση του Κράτους στην προσπάθεια Μεταρρυθμίσεως των ΑΕΙ, τότε αυτό θα ήταν ένα θανάσιμο Κυβερνητικό σφάλμα με το καλημέρα. 
Ελπίζω πώς όχι!

* Ο κ. Άδωνις Α. Γεωργιάδης είναι Βουλευτής Β΄Αθηνών ΝΔ


Πηγή: www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη