5 Ιουλ 2012

Στη βουλή αίτημα της Τζούλιας Αλεξανδράτου για Παπαδημούλη!

Τέσσερις δικογραφίες σε βάρος πολιτικών προσώπων διαβιβάζονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πά-γου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή, προκειμένου να ασκήσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο καθήκοντά της.
Ολες οι δικογραφίες σχηματίστηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών έπειτα από μηνύσεις που
κατατέθη-καν κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, και διαβιβάζονται στη Βουλή αμελλητί, χωρίς καμία κρίση εκ μέρους των εισαγγελικών λειτουργών για το ποινικό τους περιεχόμενο, καθώς αυτό, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της τακτικής Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, η Βουλή θα κληθεί να εξετάσει δικογραφία σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, η οποία σχηματίστηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και αφορά την οικονομική κατάσταση που περιήλθε η χώρα επί κυβερνήσεώς του και τις περικοπές σε αποδοχές, επιδό-ματα και συντάξεις. Υπόλογος όμως για άλλη υπόθεση είναι και ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Πα-πανδρέου και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς, ο Αρειος Πάγος έστειλε στη Βουλή δεύτερη δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε ύστερα από μήνυση σε βάρος του για την ανάρτη-ση στο Διαδίκτυο στοιχείων ιατρών που φέρονται να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ήταν υπόλογοι και στην υπόθεση της Ελλη-νικής Στατιστικής Αρχής, ωστόσο η Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε ότι δεν είχαν ποινικές ευθύνες. Η τρί-τη υπόθεση που καλείται να εξετάσει η Βουλή αφορά μήνυση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών σε βάρος του πρώην υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για τη μείωση των αποδοχών τους και την εξομοίωση με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η σχετική απόφαση πάρθηκε από γνωμο-δότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους. Την ίδια στιγμή, η Βουλή θα εξετάσει και την πιθανότητα άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, έπειτα από αίτημα της Τζούλιας Αλεξανδράτου, που τον κατηγορεί για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Και οι τέσσερις δικογραφίες βρισκόταν σε εκκρεμότητα τους τελευταίους μήνες, λόγω της διάλυσης της Βουλής και της διενέργειας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
(εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη