25 Ιουλ 2012

Η Άννα Ευθυμίου για τις απολύσεις/πολιτικές διώξεις των τριών δημοσιογράφων...


ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.Π.ΘΕ. ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η Άννα Ευθυμίου, αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και δικηγόρος, στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 23-07-2012 σχετικά με την πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος και ειδικότερα για τις απολύσεις τριών δημοσιογράφων τόνισε ότι «οι απολύσεις αυτές είναι άκυρες και καταχρηστικές, γιατί οδηγήθηκε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκεί από λόγους εμπάθειας και εχθρότητας στο πρόσωπο των απολυμένων. Ουσιαστικά πρόκεται για πολιτικές διώξεις. Και συνεχίζει...


Με ποια κριτήρια επιλέξατε τα συγκεκριμένα πρόσωπα, για να απολυθούν;

Ερευνήσατε αν υπάρχουν ηπιότερα μέσα να εξαντλήσετε;

Η’ επειδή οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν ήταν συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων, τους εκδιώξατε;

Με αυτόν τον τρόπο θα διοικήσετε;

Αυτά τα μηνύματα περνάτε στην κοινωνία, που χρειάζεται την αλλαγή;

Αυτό το ήθος διδάσκετε στους νέους ανθρώπους της πόλης μας;

Κύριε Μπουτάρη, η Δ.Ε.Π.ΘΕ. δεν είναι μαζαγάκι σας!!!

Ανήκει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πληρώνουν για την ενημέρωσή τους και για ένα ποιοτικό πρόγραμμα. Αν δε σας αρέσει η πολυφωνία, σταματείστε να διοικείτε, γιατί εμείς οι Θεσσαλονικείς θέλουμε την πολυφωνία, θέλουμε τη δημοκρατία.»

Στη συνέχεια ζήτησε να κατατεθούν εγγράφως τα ποσοστά της τηλεθέασης, που καταγράφονται από την AGB, τα οποία παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό από τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ.

              Τέλος, κατηγόρησε τη διοίκηση λέγοντας ότι « (από 110.000 ευρώ σε καθέναν από τους πέντε Διευθυντές, από 40.000 σε καθέναν από αυτούς που αποχώρησαν οικειοθελώς και περίπου από 40.000 – 60.000 ευρώ σε αυτούς που απολύθηκαν τελευταία).

Σε μία εποχή λιτότητας η Διοίκηση της ΔΕΠΘΕ σπαταλά τα χρήματα των Θεσσαλονικέων για να εκδικηθεί τους μη αρεστούς σε αυτήν Δημοσιογράφους. Και αυτό, διότι στους απολυμένους της ΔΕΠΘΕ και σε όσους έχουν αποχωρήσει ‘’οικειοθελώς’’ υπολογίζεται ότι δόθηκαν περισσότερα από 800.000 ευρώ. Ωστόσο, είχε τη δυνατότητα με τα ίδια χρήματα και ίσως και λιγότερα να κρατήσει όλους τους δημοσιογράφους. Με μία απλή μείωση των μισθών τους θα ξόδευε τα ίδια χρήματα και ίσως και λιγότερα σε βάθος πέντε χρόνων!!!»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη