10 Ιουλ 2012

Από Σεπτέμβριο τα μαντάτα για την Κύπρο

Οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδοτική στήριξη της Κύπρου αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε μετά το Eurogroup o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι φήμες για το ενδεχόμενο η...
Ρωσία να εγκρίνει το αίτημα για διμερές δάνειο, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες από κυπριακά μέσα ενημέρωσης έχουν προκαλέσει ενόχληση στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup ως προς την Κύπρο, ο Γιούνκερ επισήμανε ότι συζητήθηκαν θα βασικά σημεία σχετικά με τις προϋποθέσεις της χρηματοδότησης, ενώ πρόσθεσε ότι λεπτομερής συζήτηση θα γίνει όταν η Κομισιόν υποβάλει τη τελική έκθεση και αυτό θα γίνει μετά τη νέα επίσκεψη στην Κύπρο στις 16 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος, αιχμηροί ψίθυροι υπό μορφή δυσφορίας αφήνονται να διαρρεύσουν από κοινοτικούς κύκλους αναφορικά με την πρόθεση της Λευκωσίας να εξασφαλίσει διμερές διακρατικό δάνειο από τη Ρωσία, παράλληλα με τη στήριξη από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Φ» στις Βρυξέλλες, κοινοτικοί κύκλοι αφήνουν να διαρρεύσει προς τη Λευκωσία ένας «έντονος προβληματισμός», για το «μεικτό σύστημα» που επιδιώκει η κυβέρνηση Χριστόφια.

Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη