Τέλος το αναλογικό (παλιό) σήμα για TV από Χορτιάτη

19 Ιουλ 2012

Πλησιάζει η στιγμή της (αμιγώς) ψηφιακής εποχής τηλεοπτικού σήματος στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία. Το αναλογικό σήμα, τόσο των κρατικών καναλιών (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) όσο και των αντίστοιχων ιδιωτικών (ANT1, ALPHA, MEGA, STAR, ΣΚΑΪ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) θα "σβήσει" οριστικά από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη στις ..


28 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι έχετε παλιές τηλεοράσεις (τα λεγόμενα "μπαούλα") θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ψηφιακό δέκτη ο οποίος κοστίζει περίπου 30 ευρώ για Stantard Definition λήψη.
Από εκεί και πέρα, πολλοί έχουν μεν "επίπεδες" τηλεοράσεις Plasma ή LCD, οι οποίες όμως δεν διαθέτουν αποκωδικοποιητή σήματος mpeg4, το σύστημα δηλαδή που εκπέμπουν τα παραπάνω κανάλια, με αποτέλεσμα να χρειάζονται κι αυτοί ξεχωριστό ψηφιακό δέκτη για να τα "πιάνουν" (υπάρχουν κάποια τοπικά που εκπέμπουν σε mpeg2 και αυτά θα τα βλέπουν κανονικά, όπως τώρα). Στην προκειμένη περίπτωση τους κάνει ο φθηνός SD mpeg4 αλλά αν θέλουν να βλέπουν High Definition πρέπει να δώσουν περίπου 10 ευρώ επιπλέον για να έχει ο δέκτης έξοδο HDMI με την οποία θα γίνει η σύνδεση στην τηλεόραση τους (HD εκπέμπει ήδη η ΕΡΤ με το ειδικό κανάλι της ενώ κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα εκπέμψουν και τα ιδιωτικά κανάλια).
Οι νεότερες τηλεοράσεις δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αφού είναι έτοιμες για την ψηφιακή εποχή.
Καλό θα είναι, λοιπόν, σιγά σιγά να ετοιμάζονται όσοι θα χρειαστούν εξωτερικούς ψηφιακούς δέκτες, γιατί αν τρέχουν την τελευταία στιγμή για να τους προμηθευτούν τότε σίγουρο είναι πως θα πάρουν ότι... ξεμείνει και θα το πληρώσουν ακριβότερα, κάτι που έπαθαν ήδη τα νοικοκυριά στην Αττική...

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη