7 Ιουλ 2012

Ο Πόλεμος της Wall Street πήγε δύο βήματα πίσω

ΝΑΤΟ: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Συρία».Η εκτόνωση της κρίσης επιβεβαιώθηκε και από το Ιράν.
του Σπύρου Χατζάρα

Ο Πόλεμος της Wall Street και της Rand Corporation, πήγε δύο βήματα πίσω, τις τελευταίες ημέρες, αφού οι στρατηγοί στο Πεντάγωνο και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, δεν είναι πρόθυμοι να ..
«οδηγήσουν τον κόσμο στην άβυσσο και την καταστροφή».
Η τελική άποψη του στρατιωτικού κατεστημένου της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών εκφράστηκε από τη Λιουμπλιάνα, από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Ράσμουσεν, που είπε ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Συρία», υπογραμμίζοντας πως «χρειαζόμαστε μία πολιτική λύση». Πριν από λίγες εβδομάδες, όσο το παιχνίδι ανάμεσα στο ιουδαϊκό λόμπι του Στέητ Ντηπάρτμεντ και το Πεντάγωνο ήταν ανοιχτό, ο κ. Ράσμουσεν είχε περιοριστεί να εκτιμήσει ότι τυχόν ένοπλη επέμβαση στη Συρία, «δεν είναι ο σωστός δρόμος».Τώρα ήταν απολύτως καταφατικός. «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Συρία». Επομένως οι κοινές ασκήσεις των αεροπλανοφόρων, δεν έφεραν πολιτικά αποτελέσματα. Στη Μόσχα , ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, είχε ζητήσει από το ΝΑΤΟ να μη ληφθούν από νατοϊκής πλευράς μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από τη Συρία και την υπονόμευση της πολιτικής λύσης στη συριακή σύγκρουση, και να αποκλειστεί , «το σενάριο της κλιμάκωσης της κατάστασης γύρω από τη Συρία», ενώ ο διευθυντής του τμήματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του ρωσικού ΥΠΕΞ, Ιβάν Σολτανόφσκι, είχε καλέσει όλους τους «παίκτες», που «είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στην περιοχή να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να αποτραπεί η όξυνση και να εξασφαλιστεί η εκτόνωση της κατάστασης» και προειδοποίησε για άλλη μια φορά πως δεν θα επαναληφθεί το «λιβυκό σενάριο».Όπως είπε, «Είμαστε πεπεισμένοι πως ο σχεδιασμός της επανάληψης του λιβυκού μοντέλου σε άλλες καταστάσεις κρίσεων, πρώτα απ' όλα στη Συρία, όχι μόνον δε θα επιτύχει τη διευθέτηση, αλλά θα οδηγήσει την περιοχή στην άβυσσο, που εγκυμονεί την καταστροφή για όλη την περιοχή».
Οι αμερικανοί στρατηγοί ,συμφώνησαν ότι το "λιβυκό σενάριο", με το ρωσικό στόλο στην Ταρτούς, θα «οδηγήσει την περιοχή στην άβυσσο και στην την καταστροφή », και για το λόγο αυτό η Χίτλερι έχασε την ψυχραιμία της, «σάλταρε», και απείλησε ανοιχτά «προφορικά» όμως,Ρωσία και Κίνα, από το συνέδριο των «Φίλων της Συρίας» , ότι «θα πληρώσουν ακριβά την στήριξη που παρέχουν στον Άσαντ». Από τη συνάντηση των «Φίλων των μισθοφόρων της Wall Street στη Συρία», απείχαν , η Ρωσία και η Κίνα λόγω της αναντιστοιχίας μεταξύ του ονόματος της Λέσχης (σ.σ. «Φίλοι της Συρίας») και των πράξεών της.
Η Μόσχα αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και σε ότι αφορά στις απειλές της Χίτλερι και στην «αποφασιστικότατα» του Ολαντρέου, που χαρακτήρισε «αναπόφευκτη» την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.
Η ρωσική απάντηση, που υποβάθμισε τη σημασία αυτών των δηλώσεων, ήρθε από τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ, που χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Κλίντον απλά «απρεπείς», που «δεν συνάδουν με το κλίμα και τις αποφάσεις της διάσκεψης της Γενεύης για τη Συρία», ενώ ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ δήλωσε από την Αγία Πετρούπολη ότι «η Ρωσία δεν προτίθεται να κλείσει τη βάση του Στόλου της στην Ταρτούς», της Συρίας.
Το Ιράν ενεργεί «με λογική», και δε θα κλείσει τα στενά του Ορμούζ απ΄όπου διακινείται το 40% της παγκόσμιας ενέργειας, παρά μόνο εάν απειληθούν σοβαρά τα συμφέροντά του", τόνισε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί, που εξήγησε: "Έχουμε σχέδια που αφορούν το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ, γιατί η στρατιωτική ηγεσία πρέπει να έχει σχέδια για κάθε περίσταση.Όμως, η διαταγή για την εκπλήρωση της αποστολής αυτής δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο με απόφαση του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας την οποία θα εγκρίνει ο ανώτατος Ιρανός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ."

Σπύρος Χατζάρας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη