7 Αυγ 2012

Αυτοψία στο "Σέιχ Σου" για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο δάσος του Σειχ Σου και
συγκεκριμένα στις εκτάσεις που κάηκαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου.
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόταν από το Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγο Β. Τουλίκα, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχο Αντ. Αβραμίδη, τον υποδιοικητή κ. Παυλίδη και τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Βαρσάλο οι οποίοι του παρουσίασαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και είναι σε εξέλιξη κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το δάσος, για τα προβλήματα που υπάρχουν και για τις τελευταίες απόπειρες εμπρησμών που πραγματοποιήθηκαν μετά την πυρκαγιά της 14ης Ιουλίου, οι οποίες σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έχουν προκαλέσει ανησυχία και αυξημένη επιφυλακή σε όλους τους φορείς.
Για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη λήψη έκτακτων μέτρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 10.00πμ στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (γυάλινο κτίριο).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη