30 Αυγ 2012

Λυσσάξατε με τους καμπινέδες και σας έπνιξε το καζανάκι

Έκανε ο κύριος κοπρίτανης ένα καμπινέ πολυτελείας και πέσατε να τον φάτε. Κοπρίτανης είναι. Είναι δυνατόν να ουρεί ή αφοδεύει σε μπανάλ τουαλέτα;
Βγήκατε ταπεινά παπαγλαράκια και αντί να θυμίσετε το σκάνδαλο του Παντείου, αυτού του σημιτοφυτωρίου, και του παρόμοιου αλισιβερισιού [«όσμωση» το ονομάζουν οι νομικώς πολιτισμένοι] που εξακολουθεί να διατρέχει όλα τα επίπεδα του ..
δημόσιου βίου, την πέσατε στον κύριο κοπρίτανη.
Δίνετε, έτσι, την εντύπωση ότι ο καμπινές του κυρίου κοπρίτανη κόστισε € 30.000. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο πορρωμένος, ώστε να έχει ξοδέψει τόσα από τα χρήματα μας για την τουαλέτα του στο Πανεπιστήμιο. Είμαι βέβαιος ότι με τα χρήματα αυτά έχτισε και την τουαλέτα του σπιτιού του και του εξοχικού του, ενδεχομένως δε και της γκόμενας του περιπτερά, από τον οποίον αγοράζει τσιγάρα η κόρη του αδελφού της εξαδέλφης της κολλητής τού εξαδέλφου της γραμματέως του κυρίου κοπρίτανη.
Προ καιρού δημοσιοποίησα μερικούς μπακάλικους υπολογισμούς και ανάλογες απλοϊκές σκέψεις που με οδηγούσαν αβιάστως στο συμπέρασμα ότι στα 270 δισ. που χρωστούσαμε το 2009 συμποσούνται όλες οι μίζες που έχουν πληρωθεί τα τελευταία 40 χρόνια σε τύπους που κινούνται σε όλα τα επίπεδα, από την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας μέχρι το γραφείο του τελευταίου μανδαρίνου της πιο απόμακρης υπηρεσίας του πολύπαθου αυτού κράτους. Μερικοί κούνησαν με δυσπιστία το κεφάλι τους, αλλά δεν με έβρισαν.
Τους 13 καμπινέδες της βίλας του Μητσοτάκη δεν αναρωτήθηκε κανείς ποιός τους πλήρωσε; Την πέσατε όλοι σον κύριο κοπρίτανη, χωρίς να εξετάσετε ποιός είναι ο εργολάβος που έχτισε την τουαλέτα και μέσα από ποια διαδικασία πήρε το έργο.
Τις δωρεάν διακοπές τού κάθε πολιτικάντη σε βίλες ή θαλαμηγούς ή ξενοδοχεία φίλων γιατί δεν τις ψάχνετε; Αν εγώ έχω ένα φραγκάτο πελάτη και μου προσφέρει δωρεάν διακοπές επί 20 ημέρες, την επόμενη φορά που θα ασχοληθώ με υπόθεσή του, δεν θα την κάνω δωρεάν ή με χαμηλότερη τιμή, πράγμα που θα αναμένει και εκείνος ευλόγως; Άρα, το δούναι και λαβείν είναι σε ημερήσια διάταξη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς. Με τη διαφορά ότι το δούναι του πολιτικού προς τον φίλο για το λαβείν του από τον φίλο επιχειρηματία δεν ανήκει στον πολιτικό. Ανήκει σ’ εμένα. Αυτό έπρεπε να αναδεικνύετε υποκριτικά παπαγλαράκια και να μη φοβάσθε να γράφετε και τα ονόματα των οικοδεσποτών των πολιτικών. Και να μη μας ζαλίζετε και πολύ με κορώνες και υπονοούμενα, διότι από τους 6.155.665 που έριξαν έγκυρη ψήφο την 17.06.2012, οι 5.093.562 αυτή την κατάσταση επιβράβευσαν για να μη χάσουν τη σύνταξη και τον μισθό που εξασφάλισαν χάρη σ’ αυτή την όσμωση, έστω και να εγνώριζαν ότι θα τα χάσουν, όπως θα χάσουν και αυτοί και το αυτοκινητάκι και το σπιτάκι.
Σεις, πάντως, κύριε κοπρίτανη θα έπρεπε να θυμηθείτε, σίγουρα θα το έχετε ακούσει από τους γονείς σας, ότι οι φοιτητές και καθηγητές της δεκαετίας του ΄60 διαδήλωναν στους δρόμους και συγκρούονταν με την Αστυνομία για να πιέσουν το κράτος να διαθέτει το 15% του προϋπολογισμού στην Παιδεία. Να είσθε βέβαιος ότι εκείνοι δεν πάλευαν για να δίνει το κράτος αυτά τα χρήματα σε καμπινέδες, λιμουζίνες και διάφορα πανάκριβα gadgets. Γι’ αυτό εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε οποιονδήποτε τομέα είναι προτιμότερο να τοποθετείται σε μία θέση ένας επιστήμονας ή ειδήμων που διαθέτει ήθος, αλλά λιγότερη επιστημοσύνη ή ειδίκευση, από μία πανεπιστημονική διάνοια που στερείται ήθους.
Τη φωτογραφία την έβαλα, μήπως και συνειδητοποιήσετε πόσο ανάλγητοι είσθε τόσον εσείς που βάζετε το χέρι στο μέλι μου όσο και τα παπαγλαράκια που δεν σας το κόβουν, αλλά βάζουν αισθαντικά, ηδονικά και το δικό τους να γλιστρήσει μέσα στο βάζο δίπλα από το δικό σας.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη