24 Αυγ 2012

Έκαναν τη ζωή των αστυνομικών λάστιχο, με τις ακανόνιστες βάρδιες

Έμαθα σήμερα ότι οι βάρδιες των αστυνομικών βγαίνουν το απόγευμα κάθε μέρας για την επόμενη. Ρώτησα και δεύτερο αστυνομικό (απλά τον βρήκα στο δρόμο και τον ρώτησα) και μου το επιβεβαίωσε. Και αδυνατώ να το καταλάβω. Όταν κάποιος γίνεται αστυνομικός χάνει τη δυνατότητα να ορίζει τη ζωή του; Δεν έχει..
το δικαίωμα να προγραμματίσει τι θα κάνει μέσα στην εβδομάδα; Ένα ραντεβού με φίλους, μια προγραμματισμένη έξοδο, ένα ραντεβού στον οδοντίατρο; Τι παραλογισμός είναι αυτός; Φανταστείτε να έπρεπε να περιμένετε το απόγευμα κάθε μέρας για να μάθετε τι ακριβώς θα κάνετε την επόμενη...

Η δικαιoλογία που άκουσα είναι ότι δεν ξέρουν τι επιχειρησιακές ανάγκες θα έχουν τις προσεχείς μέρες για να βγάλουν πρόγραμμα. Μα, αν είναι έτσι, βάζεις κάποιους σε κάποιου είδους επιφυλακή, π.χ. τηλεφωνική, δεν τους εκμεταλεύεσε κατ'αυτόν τον τρόπο.

Έχω γνωστούς που εργάζονται ως νοσηλευτές και από εκεί γνωρίζω ότι οι βάρδιες βγαίνουν τουλάχιστο για μια εβδομάδα. Αν οι αρχι-αστυνομικοί δεν γνωρίζουν πώς γίνεται, ας τους ζητήσουν τεχνογνωσία. Αλλά αυτό που γίνεται (αν δεν με δουλεύανε) είναι απαράδεκτο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη