6 Αυγ 2012

Ο σωτήρ τής ΑΤΕ [μεγάλη η χάρη του σήμερα] και «Η έρευνα της νομιμότητας»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

Μέχρι να προβεί σε σχετική ανακοίνωση ο Διοικητής της ΑΤΕ, και όχι οποιοδήποτε υψηλόβαθμο στέλεχός της, ο πολύς κ. Προβατόπουλος μας ενημέρωνε προ ημερών ότι έγινε καταγγελία εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΑΤΕ, σύμφωνα με την οποίαν αυτό μετέφερε € 10.000.000 στο εξωτερικό, και ότι ερευνάται η νομιμότητα της κίνησης αυτής.

Άλλη μία περίπτωση επωνύμου, η ανωνυμία του οποίου προστάτευε τα προσωπικά δεδομένα του. Και πόσος χρόνος απαιτείται κ. Διοικητά για να καταλήξετε σε πόρισμα;
Γιατί μας δουλεύατε κ. Προβατόπουλε; Ασφαλώς και είναι....
νόμιμη η κίνηση αυτή. Πας κατέχων χρήμα κατατεθειμένο σε τράπεζα μπορεί να το μεταφέρει στο εξωτερικό και να το καταθέσει σε τράπεζα της αρεσκείας του. Αυτό λέει η αρχή της ελεύθερης κίνησης των κεφαλαίων που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της καπιταλιστικής ΕΕ. Κάνω βόλτα το χρήμα μου όπου θέλω και όποτε θέλω, επειδή έτσι θέλω. Άρα, η κίνηση της μεταφοράς των χρημάτων στο εξωτερικό είναι νομιμότατη.

Το ζήτημα είναι ηθικό, αφού πρόσωπο που υπηρετεί [όχι τον λαό βεβαίως] από υψηλό κλιμάκιο του ευρύτερου κυβερνητικού κύκλου, μεταφέρει τα χρήματά του στο εξωτερικό εν ώρα κρίσης, όπως ακριβώς έχουν κάνει δεκάδες χιλιάδες άλλων εχόντων και κατεχόντων. Δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από οποιονδήποτε να είναι ηθικός και ενάρετος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι του πει κανένα γαμοσταυρίδι.

Από την άλλη μεριά το ζήτημα δεν είναι και άσχετο με τη νομιμότητα. Πόθεν έσχε ένα τσουβάλι ευρώ το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος, ήτοι ο κ. Διοικητής της ΑΤΕ; Μαρουλάκια είναι και τα μάζεψε από τον μπαξέ του; [ΣΗΜ: θυμηθείτε κ. Διοικητά το λαϊκόν άσμα «Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια»]. Έπαιξε κάποιο deal, κάποια μπίζνα με την φιλοκερδή συμμετοχή του κ. Διοικητού, ώστε να δικαιούται τέτοιου πακέτου ή μικρότερων πακέτων συμποσούμενων στο μεγάλο πακέτο; Τί υπηρεσίες προσέφερε τέλος πάντων και σε ποιόν έναντι του δυσθεώρητου αυτού ποσού; Και μετά και μετά; Μετά έχουμε τον φορολογικό νόμο. Φορολογήθηκαν τα εν λόγω ζαρζαβατικά;

Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η έρευνα, ώστε να καθυστερεί τόσο; Το καλείς το «στέλεχος» την 12 μ. ας πούμε κ. Προβόπουλε και του λες: α] πόθεν - αποδείξεις και παραστατικά, β] Ε1 των ετών στη διάρκεια των οποίων απέκτησες το μπουκέτο. Τα φέρνεις εδώ την 13:30, ούτε ένα λεπτό αργότερα. Αν δεν φέρεις τίποτε ή αυτά που θα φέρεις δεν αποδεικνύουν τη νομιμότητα και τη φορολόγηση όλων, εκδίδω την 14:00 ανακοίνωση προς το πανελλήνιο και αμέσως επεμβαίνει ο Πεπόνης αυτεπαγγέλτως, ξέρεις με εκείνον τον νόμο περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, όπως αποκαλούμε σαλονάτα το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τόσο απλά.

Ο Καπράλος με τα εισιτήρια στη μαύρη αορά στο απυρόβλητο. Ο Κούβελος με το € 1.000.000 στο απυρόβλητο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΤΕ στο απυρόβλητο. Ο Αντρίκος, ο Ρουμελιώτης, ο ΓΑΠ, ο Παπαροκωνσταντίνου στο απυρόβλητο. Η Βούλα βορά στα κουνούπια του Δυτικού Νείλου τη ευγενική χορηγία των πιράνχας του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος. Και στη μέση ο άνεργος πολύτεκνος που οφείλει στο Δημόσιο € 5.000 και συνελήφθη για να αφεθεί ελεύθερος κατά παράνομη εντολή του μεγάθυμου Βεζύρη.

Και μέσα στο γενικό μπάχαλο να και διαγραμμένος ο Νικολόπουλος. Επιμένει ο αθεόφοβος αντιμνημονιακά, έστω και ολίγον. Πού πας ρε Καραμήτρο! Όταν παίρνατε πίσω στη στρούγγα την πρώτη γαλάζια μνημονιακή Ντόρα, τί περίμενες; Ότι θα το παίζατε αντιμνημονιακοί; Καλά, εμείς είμαστε μαλάκες με Νόμπελ κα βραβεία Γκίνες τρία, εσύ ρε Νικολόπουλε που κυκλοφορείς εκεί στον βούρκο δεν την είχες ψιλιαστεί τη δουλειά; Τόσο Κώτσο σε έπιασαν;

Ευτυχώς κ. Προβόπουλε σώθηκες από την ανακοίνωση του κ. Διοικητού της ΑΤΕ, ο οποίος, λέει, ότι μετέφερε στο εξωτερικό € 8.000.000 που αποτελούν οικογενειακές αποταμιεύσεις για να προβεί σε επένδυση, και δεν κουράσθηκες από την ατέρμονα έρευνα της νομιμότητας.

Και μία τελευταία ερώτηση προς τους ακούραστους πωλητές κ.κ. Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πρωθυπουργό και πάντα άλλο ενδιαφερόμενο για την τσέπη του.

-Αν ήταν δική σας η ΑΤΕ, θα την πουλούσατε στον κ. Σάλλα έναντι του τιμήματος που συμφωνήσατε για να τη σώσετε;

Σωτήριος Καλαμίτσης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη