24 Αυγ 2012

Ο έφεδρος υποτμηματάρχης, ο ειρηνοδίκης και η πρωθυπουργική πτήση!

Γράφει για ΤαΧάλια ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Στo κείμενο συμφωνίας της τριμερούς κυβέρνησης «συνευθύνης» ορίζεται σαφώς ότι απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα γίνουν. Αυτός είναι ο λόγος που απεργαζόμενοι σατανικά σχέδια, όπως π.χ. τη μείωση του ΕΚΑΣ της 90χρονης μάνας μου με τη σύνταξη των € 600, επεξεργάζονται οι 3 και σχέδια εφεδρείας και βλακείας εν γένει με  ωρίμανση κ.λπ.
Στο μεταξύ, σε Ειρηνοδικείο κάποιου αστικού κέντρου της επικράτειας της εσαεί κραταιάς Κομματικής Φεουδαρχίας και δημοσιοϋπαλληλικής...
αφασίας μετατίθεται Ειρηνοδίκης, ο οποίος ξεπετάει τις δικογραφίες τάχιστα και με σωστές αποφάσεις, τις οποίες εκδίδει, ορθώς, ακόμη και επί της έδρας, όταν δεν απαιτείται ιδιαίτερη μελέτη, προ πάντων σε υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων που είναι εξ ορισμού συνυφασμένες με την ταχύτητα για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων. Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι μένουν άναυδοι  και απονέμουν, ευτυχώς, τα εύσημα στον δραστήριο ειρηνοδίκη που πιστεύει στον λόγο, για τον οποίο διάλεξε αυτό το επάγγελμα, και υπηρετεί τον λαό σύμφωνα με τον όρκο που έδωσε. Μετ’ ου πολύ, όμως, η προϊσταμένη  του Ειρηνοδικείου τον καλεί για να του πει φιλικά: «Κύριε συνάδελφε,  εκθέτετε τους συναδέλφους σας με την συμπεριφορά σας», όπερ έστι μεθερμηνευόμενο στην Τσιφόρειο γλώσσα «Χαλάτε την πιάτσα κύριε συνάδελφε με την ταχύτητά σας!».
Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο εξωτερικό με αεροσκάφος της γραμμής. Αυτό δεν είναι λαϊκισμός. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους υπουργούς του. Αν οι υπουργοί του, όμως, έχουν ανάγκη τέτοιων παραδειγμάτων για την περικοπή των δαπανών, αντιλαμβανόμεθα για τί είδους κουμάσια πρόκειται. Από την άλλη, την «πέφτουν» στον πρωθυπουργό, επειδή λέει λαϊκίζει. Λαϊκισμός, όμως, δεν είναι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός στην προκείμενη περίπτωση, έστω και αν απεφάσισε να ταξιδέψει με αυτό το μέσο χωρίς να ρωτήσει τους γιατρούς του. Λαϊκισμός είναι ότι έβαλαν οι παρατρεχάμενοί του όλα τα παπαγλαράκια να μας ζαλίζουν με την απόφαση του πρωθυπουργού να ταξιδέψει με αεροσκάφος της γραμμής, με αποτέλεσμα να έχει αναχθεί η απόφαση του πρωθυπουργού σε σημαντική είδηση άξια αναφοράς και πάλι αναφοράς και ξανά αναφοράς ακόμη και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ. Νισάφι πια! Το εμπεδώσαμε. Με την αιματηρή οικονομία που κάνει ο πρωθυπουργός θα καλύψουμε σύντομα τα 11,7 δισ. που χρειαζόμαστε για τους τοκογλύφους! Ποιος τη χέζει τη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα και τον εργασιομανή Ειρηνοδίκη.
Πάντως, φρονώ ότι περικοπές δεν επιβάλλονται εκεί, όπου η χώρα οφείλει να έχει μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή παρουσία διατων εκπροσώπων της. Δεν χρειάζονται περικοπές στους εορτασμούς των εθνικών εορτών, ούτε στην εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων από πλευράς πρωθυπουργού ή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν π.χ. να καταλύει ο πρωθυπουργός σε ξενοδοχεία Γ΄ κατηγορίας ή να γευματίζει σε ταχυφαγείο για λόγους οικονομίας και προς παραδειγματισμό των λοιπών αξιωματούχων. Ας αρχίσουν οι περικοπές από εκεί, όπου υπάρχει πραγματική σπατάλη, η οποία είναι σύμφυτη με τη μίζα ή τον νεποτισμό και την αλόγιστη διαχείριση των χρημάτων των άλλων. Ας αρχίσει π.χ. από τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών σε ακίνητα που ανήκουν είτε στο ίδιο το Δημόσιο είτε σε ν.π.δ.δ., κυρίως δε σε ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία βλέπουν τα ακίνητά τους ξενοίκιαστα και τα έσοδά τους μειωμένα, ενώ λίγο παραπέρα το Δημόσιο μισθώνει εφάμιλλο ακίνητο από ιδιώτη για να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη