14 Αυγ 2012

Ας μην κοιτάμε πίσω με θυμό

Ας μην κοιτάμε πίσω με θυμό, ούτε μπροστά με φόβο, αλλά γύρω μας με επίγνωση.
ΤΖΕΙΜΣ ΘΕΡΜΠΕΡ

του Παναγιώτη Τσολάκη
Η κοινωνία βρισκόμενη σήμερα σε δεινή οικονομική θέση και με αβέβαιο το μέλλον της, αντί να ζητήσει αυστηρές ευθύνες από τους υπαίτιους πολιτικούς που κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια, απεναντίας όχι μόνο...
τους ξαναέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά υπέπεσε και στο λάθος να στραφεί με θυμό στο χθες και να αφορίσει ότι πέτυχαν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες γενικότερα, σε όλα αυτά τα χρόνια, βλέποντας παντού κοινωνικούς ενόχους! Η κοινωνία δηλαδή ευθύνεται για το χθες, επειδή ζούσε καλύτερα από το σήμερα! Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρχε ένα σπάταλο κράτος, μια διεφθαρμένη διοίκηση, συναλλαγή και συνδιαλλαγή, δωροδοκίες, μίζες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος (σήμερα υπάρχει κάτι χειρότερο! Μια πολιτική που ξεπουλάει όσο - όσο τον πλούτο τις χώρας, ακόμα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου!). Όλα αυτά όμως γίνονταν με ενοχή και ανοχή του συστήματος, που την γενική διεύθυνση την είχε η πολιτική, η οποία παρείχε την ατιμωρησία σε κάθε παραβάτη!
Ποιος είχε την ευθύνη για το κρατικό χρήμα που έπαιρναν οι μεγάλοι εργολάβοι, οι μεσάζοντες και οι υπογράφοντες; Ποιος είχε την ευθύνη για τις αυθαίρετες σπατάλες του δημοσίου; Ποιος είχε την ευθύνη αν έπαιρναν πολίτες παράνομες συντάξεις, επιχορηγήσεις, μισθούς χωρίς εργασία και αντικείμενο; Αν κάποιοι έπαιρναν διπλούς και τριπλούς μισθούς, ανύπαρκτες υπερωρίες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας! Για όλα αυτά, που ορθά αναφέρονται και αφορίζονται, ποιοι έβαζαν την υπογραφή τους; Για να πάρει κάποιος κάτι που δεν δικαιούται, που ήταν παράνομο δηλαδή, δεν γίνονταν χωρίς λόγο! Το σύστημα ήθελε να έχει τους ανθρώπους του, που θα περνούσαν την πολιτική άποψη στις μάζες, που θα έκαναν την πολιτική καθοδήγηση και χειραφέτηση με ταυτόχρονη την επιβολή της κοινωνικής ηρεμίας!
Κι αυτά δεν μπορούσαν βέβαια να τα κάνουν απλοί εργαζόμενοι και απλοί πολίτες.
Ήταν πρόσωπα πους του δόθηκε κομματική δύναμη, ήταν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, ήταν διευθυντές, δημοσιογράφοι, μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί…
Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να υπάρξουν.
Κι είναι ακόμα χειρότερο να τα επικαλούνται οι έχοντες την ευθύνη για αυτά, για να επιβάλλουν τις οριζόντιες μειώσεις μισθών, συντάξεων, την υπερβολική φορολογία και τα ατελείωτα χαράτσια!
Όλα αυτά τα επιβάλλουν γιατί αφού «καθάρισαν» με το παρελθόν, ενοχοποιώντας την κοινωνία για αυτό, ταυτόχρονα δημιούργησαν κι εκείνο το κλίμα να κοιτάει η κοινωνία με φόβο μπροστά, για να μην αντιδράσει υπό τον δήθεν φόβο του χειρότερου!
Αυτό λοιπόν το σύστημα, αυτή η πολιτική έχει απόλυτη επίγνωση και για το χθες και για το σήμερα και για το αύριο!
Η κοινωνία δεν έχει επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω της και γιατί συμβαίνει. Κι αυτό είναι η ενοχή της και ταυτόχρονα και η τιμωρία της.
Διαβάζοντας ένα άρθρο τοπικού δημοσιογράφου (Δυτικής Μακεδονίας) με τίτλο ας σοβαρευτούν, που απευθύνεται στους αστυνομικούς της περιοχής που διαμαρτύρονται για τις μεταθέσεις συναδέλφων τους, γράφτηκε απλά για να κατακρίνει (το πράττει συχνά αυτό), την βουλευτή Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία παρά την απειρία της στην πολιτική, στα τοπικά ζητήματα είναι η μοναδική που δραστηριοποιείται, σε βαθμό μάλιστα να χαρακτηρίζεται και ως υπερβολική, από κάποιους!
Η απάθεια για τοπικά ζητήματα για να μην θιγεί το σύστημα, η σιωπή των ζωτικών προβλημάτων της περιοχής από τοπικούς βουλευτές και πολιτικούς παράγοντες και η στήριξη της πιο ανάλγητης κυβέρνησης, δεν σχολιάστηκε ποτέ από την μεγαλύτερη μερίδα των τοπικών δημοσιογράφων. Δημοσιογραφία σημαίνει έρευνα , καταγγελία και κυρίως προστασία της κοινωνίας από την αυθαιρεσία της εξουσίας και όχι μεταφορά ειδήσεων και μάλιστα του συστήματος!
Όμως ο στόχος δεν είναι το σύστημα. Είναι η βουλευτής και ποιο εύστοχα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, γιατί χτυπάνε το σύστημα (και της περιοχής) είτε με ερωτήσεις είτε με άρθρα.
Την περίοδο αυτή η ΔΕΗ έβγαζε τα δεύτερα οχτάμηνα του έτους και φέτος ούτε μία φορά δεν προκηρύχτηκαν οχτάμηνα! Καμιά πολιτική φωνή. Οι Ενεργειακοί δήμοι τι λένε; Μιας και γνώρισαν τον Φούχτελ, ας τον αξιοποιήσουν. Από την Κορώνη δεν είναι, αλλά ας τον χρησιμοποιήσουν ως «μπάρμπα»!
Για την ανεργία της περιοχής που πήρε ολυμπιακό μετάλλιο καμία αναφορά. Καμία καταγγελία, καμία διαμαρτυρία, καμία αντίδραση. Το ίδιο για τα προβλήματα των κατοίκων από το φράγμα του Ιλαρίωνα! Καμία αντίδραση για τις πωλήσεις των μονάδων της ΔΕΗ.
Αυτό θα πει πολιτική και αυτοδιοικητική επίγνωση και κυρίως λειτουργία υπέρ του πολίτη! Καμιά αντίδραση για το πετρέλαιο θέρμανσης που εδώ στην δυτική Μακεδονία ο χειμώνας κρατάει 7 μήνες! Η θέρμανση, ζωτική ανάγκη επιβίωσης των ανθρώπων κατάντησε είδος πολυτελείας.
Αυτοί που ποτέ δεν τράβηξαν κουπί στην ζωή τους, δυστυχώς έχουν την ευχέρεια και το χρόνο για να ταρακουνήσουν τη βάρκα. Την χώρα δηλαδή οι κεντρικοί, και την περιοχή οι τοπικοί. Η κοινωνία από το φόβο και τον τρόμο που προκάλεσε η ένοχη πολιτική όλων αυτών των χρόνων, για ασφάλεια κυκλώθηκε με τείχη που πρότειναν και επέβαλαν οι σωτήρες του ευρώ και της χώρας και έγιναν τα τείχη φυλακή της.
Για να γκρεμιστούν αυτά τα τείχη χρειάζεται ένας αληθινός και πραγματικός Έλληνας ηγέτης! Ένας απόλυτα ανεξάρτητος ηγέτης, με μια αταλάντευτη κριτική ευφυΐα και πατριωτισμό κερδίζοντας και έχοντας στον πλευρό του όλους τους πολίτες της χώρας!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη