17 Αυγ 2012

Ψευτομαγκιές της πλάκας από Τάσο Κουράκη

Να δικαιολογήσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τη δήλωση ότι η χρεοκοπία μιας χώρας δεν είναι απαραίτητα καταστροφή, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, προσπάθησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, λέγοντας
«δεν είμαι σίγουρος ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Λαφαζάνης...».


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Κουράκης, εκτίμησε ότι έτσι όπως οδηγείται η οικονομική κατάσταση οδεύουμε ολοταχώς σε άτακτη χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ, κάτι το οποίο όπως τόνισε «πρέπει να το πούμε πάρα πολύ καθαρά στον ελληνικό λαό».

«Ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια στιγμή, αν εκτιμηθεί ότι αυτό συμφέρει για τη χώρα μας, ενδεχομένως και να γίνει», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από πλευράς της ΝΔ η οποία και της χαρακτήρισε «Ντροπή», ο κ. Κουράκης εξήγησε πως δεν είναι σίγουρος αν αυτό που είπε ο κ. Λαφαζάνης είναι λάθος, εξηγώντας πως «αυτό που είπε, σε τελευταία ανάλυση, στους ξένους ηγέτες είναι ότι ''μη μας παραζορίζετε'', γιατί ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ''κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δεν θα πάρετε φράγκο''.»

«Αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο. Ουσιαστικά μπορείς με κάτι να διαπραγματευτείς και κάτι να απειλήσεις, ώστε οι άλλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να χάσουν τα πάντα. Επομένως, αυτό που είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ''μη μας λέτε περί χρεοκοπίας, γιατί άμα είναι μπορεί να την κάνουμε και μονομερώς εμείς, αλλά έχετε να χάσετε πολύ περισσότερα. Θα χάσουμε εμείς, αλλά θα χάσετε κι εσείς. Επομένως να τα βρούμε σε ένα άλλο επίπεδο'';», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη