27 Αυγ 2012

Πέθανε ο Χαράλαμπος Νάσλας

Απεβίωσε σήμερα ο διακεκριμένος νομικός, επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επιφανές μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Καταγόμενος από την Κλεισούρα, υπηρέτησε με σθένος τη Μακεδονία μας.


Σχετικά με την απώλεια του Αντιπροέδρου της ΕΜΣ και επίτιμου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Χαράλαμπου Νάσλα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια ενός διακεκριμένου συμπολίτη μας, που αφιέρωσε τη ζωή του στη νομική επιστήμη, στη μαχόμενη δικηγορία, αλλά και στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων. Ο Χ. Νάσλας υπηρέτησε με ευσυνειδησία την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών από τη θέση του αντιπροέδρου και συνέβαλλε τα μέγιστα μέσα από την εν γένει δράση του για την ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά ένα γνήσιο τέκνο της, έναν ευπατρίδη του δημόσιου βίου. Αιωνία του η μνήμη».

Ψήφισμα εξέδωσε και η Ε.Μ.Σ.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ανακοινώνει
με οδύνη ότι απεβίωσε ο Αντιπρόεδρός της

Χαράλαμπος Νάσλας

Επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού
Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Kαταγόμενος από την Κλεισούρα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μάχιμος δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενεργός πολίτης και αφιερωμένος Μακεδών υπηρέτησε πιστά και αποτελεσματικά το λειτούργημα και τους λειτουργούς της δικηγορίας, τη Νομική Επιστήμη, την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, τη Θεσσαλονίκη και την Πατρίδα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, απεφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για όσα σπουδαία προσέφερε ο εκλιπών στην Εταιρεία ως Αντιπρόεδρός της τα τελευταία επτά έτη.
2. Κήρυξε τριήμερο πένθος και ανήρτησε μεσίστιες τις σημαίες.
3. Στην Εξόδιο Ακολουθία αύριο παρίσταται σύσσωμο το Δ.Σ., το προσωπικό και το επιστημονικό επιτελείο της Εταιρείας.
4. Καλεί τους Εταίρους να εκπληρώσουν το καθήκον τους και
5. Καταθέτει στη σορό του στέφανον τιμής.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη