5 Αυγ 2012

Θα προτιμούσα να μην ήταν αλήθεια

Πριν από 20 χρόνια, όταν άρχισαν να έρχονται οι Αλβανοί και οι Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα, χαιρόμουν που τους έβλεπα και μάλιστα έλεγα τι όμορφα που θα είναι να ζούμε πια μονιασμένα στα Βαλκάνια, φανταζόμουν ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον (πριν πείτε τίποτα, ήμουν 20 χρονών). 
Σήμερα πια, έχω αγανακτήσει με την κατάσταση στην Αθήνα, όπως και πολλοί άλλοι. Το κακό είναι ότι δεν είναι μόνο η Αθήνα έτσι, αλλά και στην Ελληνική επαρχία παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα, με περιφερόμενους αλλοδαπούς σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Μάλιστα, άκουσα τις προάλλες και το αμίμητο, "πού ήταν οι εποχές που είχαμε τους αλβανούς και ήμασταν ήσυχοι". Στις αρχές του έτους, ένας αλβανός πήγε να χτυπήσει ένα φίλο μου γιατί τον πέρασε για πακιστανό!
Συνεχίζω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή τα Βαλκάνια θα είναι ένας... ενιαίος και μονιασμένος χώρος, αλλά διαχωρίζω τις ελπίδες από την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι εκεί που κάποτε το να κυκλοφορώ βράδυ στο κέντρο της Αθήνας σήμαινε ότι το χειρότερο που είχα να αντιμετωπίσω ήταν κάποιο πρεζόνι, τώρα ο κίνδυνος να μου επιτεθούν "μουσουλμάνοι" αλλοδαποί είναι τέτοιος, που προτιμώ απλά να μην κυκλοφορώ από Κυψέλη μέχρι Πατήσια. Χλεύαζα τη Χρυσή Αυγή, και συνεχίζω να πιστεύω έχουν παράλογο "πρόγραμμα", αλλά επίσης βλέπω να μην αγγίζει κανείς το πρόβλημα. Ίσως όχι στις επόμενες, αλλά στις μεθεπόμενες εκλογές μπορεί κι εγώ να φτάσω να τους ψηφίσω. Και πιστέψτε με, δεν βλέπω όλους τους αλλοδαπούς σαν απειλή.

Έχω ζήσει στην Αφρική για μερικά χρόνια, και γνωρίζω ότι όπως κι εδώ έτσι κι εκεί υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Η Χ.Α. κάνει λάθος να θέλει να τους διώξει όλους, αλλά οι κυβερνήσεις μας κάνουν μεγαλύτερο λάθος δεχόμενες τους πάντες χωρίς κανένα έλεγχο. Από τα δυο κακά θα αναγκαστώ να επιλέξω το μικρότερο.

Επιτρέψτε μου να σας πω για κάποια συζήτηση που είχα με έναν Εσθονό. Στην Εσθονία θα δείτε ελάχιστους "σκουρόχρωμους", και έχοντας την απορία πώς τα καταφέρνουν πήρα την εξής απάντηση:
Δεδομένων των ευρωπαϊκών νόμων και εφόσον δεν μπορούν επισήμως να τους διώξουν, το κράτος "αποφάσισε" να εμφανίζει μια ενδιαφέρουσα "ανοχή" σε "ελαφρά και μεσαία" εγκλήματα κατά παράνομων μουσουλμάνων αλλοδαπών (υπάρχουν φυσικά οι νόμιμοι, το ξέρω γιατί τους είδα). Ένας ξυλοδαρμός, ίσως και δύο, λίγο να κουνηθούν και τους τσακίζουνε. Κάτι που δε βρίσκονται στοιχεία, κάτι που οι ποινές είναι αστείες, ποτέ δεν έχει ειπωθεί κάτι επισήμως αλλά όλοι ξέρουν τι ισχύει. Και φυσικά οι λαθρομετανάστες φροντίζουν να αποφεύγουν τη χώρα.

Δεν μου άρεσε η απάντησή του, αλλά πια πιστεύετε ότι θα είναι τα αποτελέσματα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα; Αν η Χ.Α. πάρει ένα εκατομύρριο ψήφους, τι νομίζετε ότι θα ακολουθήσει; Πογκρόμ κατά των αλλοδαπών, νομίμων και παρανόμων, δικαίων και αδίκων. Πιθανόν αυτό να οδηγήσει σε εκδικητικά χτυπήματα σε Έλληνες στο εξωτερικό, αλλά αυτό τότε θα θεωρείται μικρό πρόβλημα. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, αλλά προτιμούν να μην το αγγίζουν. Αν λοιπόν φτάσουμε στα άκρα, τότε ποιος θα φταίει;

ΠΒ ΤαΧάλια
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη