20 Αυγ 2012

Σφίγγει ο κλοιός για τους συνεργάτες του ακροαριστερού τρομοκράτη

Aγώνα δρόμου με το χρόνο, κάνει η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να εντοπίσει συνεργάτες του συλληφθέντος για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, Τάσου Θεοφίλου.
Από το Σάββατο αλλά και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν ..
ευρείας κλίμακας έφοδοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που κατέληξαν στην προσαγωγή πολλών ατόμων στην Ασφάλεια. Την Κυριακή μετά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έφοδος σε συγκεκριμένη συνοικία της Αθήνας, η οποία ήταν σε εξέλιξη έως αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απέφευγαν να κατονομάσουν τη συνοικία, ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στην εξέλιξη της επιχείρησης.

Ο γόνος εύπορης μεγαλοαστικής οικογένειας, που φανταζόταν ότι ήταν αδικημένος προλετάριος

«Πρέπει να βρω λεφτά για την εκδρομή. Έξι ώρες ακόμα για να δω την «...». Όμως έχω δυο πιστόλια. Δυο πιστόλια και την Ελληνική Αστυνομία στο κατόπι μου ... Είναι δύο παρά πέντε. Μπαίνω στην τράπεζα και πηγαίνω στον διευθυντή. Του λέω γέμισε την τσάντα», αναφέρει σε ένα από τα διηγήματά του. «Πηγαίνει με την τσάντα προς τα ταμεία. Την γεμίζει. Μου την δίνει. Τον βλέπω να πατάει τον συναγερμό. Αγανακτώ. Τον πιάνω με το καλό. Σας λέω δεν θέλω να δουλέψω. Μου λέτε πρέπει. Σας λέω οκ και μου λέτε πως δεν έχει δουλειές για μένα αυτήν την περίοδο και γενικώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Τι φάση είναι αυτή; Θα σας παρακαλάω; Σας λέω αφού οι τράπεζες έχουν τόσα λεφτά. Τι θα τα κάνουν; Όλες τις αντιφάσεις του καπιταλισμού εγώ θα τις πληρώσω; Και εδώ που τα λέμε δεν ντρέπεσαι λίγο; Εσύ δεν ήσουν αυτός που μας παρακαλούσε να πάρουμε δάνεια και όταν σε παρακαλούσαμε λίγα χρόνια μετά να μην μας πάρεις το σπίτι έλεγες ότι δεν το παίρνεις εσύ αλλά η τράπεζα; Ε;», γράφει ο Θεοφίλου για να ακολουθήσει η εκτέλεση του διευθυντή, οι «τσιρίδες του κόσμου σαν μουσικό χαλί» και η πραγμάτωση της εκδρομής.


Αυτό είναι το μπλογκ του ακροαριστερού της ... Πάρου!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη